Hee Zus #3

Ciao Zus,

Weet je nog dat we vroeger altijd zeiden dat we later rijk willen zijn, mooie auto’s en een groot huis. Is dat nog steeds zo bij jou? Want de tijd hier, in jouw eigen woorden: “het beverly hills gedeelte van Rome” waar ik op het moment woon, heeft mijn kijk op een ”rijk” leven toch even iets veranderd.

ROME (146)

Ik ben toch blij dat ik ben opgegroeid in dat kleine dorpje in het zuiden van Nederland met mijn ouders, broer en jou. Ik ondervind steeds meer nadelen aan een leven in een rijke omgeving. Ik weet niet of ze wel voor zichzelf leven of toch om de buurman of overbuurvrouw jaloers te doen maken. Hebben ze kinderen omdat ze het willen en werken ze in een functie die ze eigenlijk wel willen.

Ik kom terug op mijn woorden.

Laat mij maar een gelukkig, minder rijk en vrolijk leven hebben zonder al die poespas voor anderen en soms maar zonder nieuwe kleren leven. Ik kan daar heel goed mee leven. Omdat mijn salaris op het moment erg klein is bespaar ik op kleren, schoenen en tassen. Nu merk ik dat ik eigenlijk genoeg, ofwel teveel heb. Ik woon in Rome en hier rondlopen maakt mij gelukkig. Een groot voordeel: dat is gratis!

Zus, wat ik wil vragen is, wat maakt jou nou echt gelukkig ? En nee, Mark wil ik nu niet horen. Hahaha, nou?

Terwijl jij terugkomt op je woorden sla ik mezelf voor m’n kop. Als jij erachter komt zonder tassen en schoenen te kunnen en gemakkelijk gelukkig wordt van je omgeving zonder rijkelijk gevulde bankrekening mag ik me schamen.

Ik klaag namelijk dagelijks over mijn hongerloontje en zwakbegaafde collega’s terwijl ik weet; je moet doen wat je moet, tot je kan doen wat je wilt doen, maar soms is dat lastig te onthouden. Maar ik mag helemaal niet klagen.

Mag ik even zeggen dat ik trots op je ben?  

Dan nu mijn antwoord op die veel te vervelende vraag. Waar word ik gelukkig van? 

Duo Penotti op z’n tijd, dat smaakt namelijk alleen lekker als je het eigenlijk nooit eet. Dat geldt ook voor een patatje mét. Kapot gaan in de sportschool, rennen op de dijk en vooruitgang make me -ook best wel- happy. Schrijven, vertellen en leren staan misschien wel bovenaan.  Leuke, positieve mensen met wijze levenslessen. Cadeautjes waar over nagedacht is, krijgen of geven. Familie zoals jij en kroelen met Betty.

BETTY

 

Ons blog.

Maar ik moet zeggen, sorry alvast,  dat mijn nieuwe sportschoenen me toch ook wel genoeg glimlachen hebben opgeleverd. 

Eigenlijk ben ik ook snel tevreden, maar een vooruitzicht van een toekomst zonder zorgen maakt me ook gelukkig. Niet om nóg meer of mooiere sneakers te kopen, of om de buren jaloers te maken met een tuin-, zwembad-, en klusjesman, dat is allemaal niet nodig,  maar een kleine beloning voor ’t harde werk is wel zo fijn. Zorgeloos zijn, op reis kunnen. Verder, langer of vaker vertrekken. 

I’d choose that over anything, anytime. 

Ik snap helemaal wat je bedoelt. Onbetaalbare hypotheken, benzine-slurpende auto’s daar word ik niet gelukkig van, vooral niet als het helemaal niet kan. Een klein huis zegt helemaal niets over hoe gelukkig je bent, net zo min een grote auto voor de deur dat doet. Hoe vol je huis staat/hangt met herinneringen en hoe leuk je je familie en je leven vindt des te meer. Dat vind ik. 

Goed om te weten dat we zo van clichés houden. 

Britt, als we later groot zijn, ben je dan nog steeds mijn evengrote zus?  

 

 

 

Deel het met jouw wereld: Share on FacebookEmail this to someoneTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on Google+Print this page

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *