Hee Zus: Italië met de trein

Hee kleine zus,

Ik heb gewoon de trein gepakt. Ineens bedacht ik me dat ik naar Nicole  in Bologna kon gaan. Ik kreeg op vrijdag te horen dat ik maandag en dinsdag vrij zou zijn, maar bij poging één reageerde Nicolate niet. Toen dacht ik heel eventjes dat ik een saai en lang weekend tegemoet zou gaan. Werd ik een beetje down van.  Was helemaal niet erg geweest,  een weekend in Rome en op het strand, maar toch. Poging 2: nog een berichtje gestuurd en twee uur later zat ik in de trein richting Bologna. Altijd al een keer spontaan ergens naar toe willen gaan. Waar zou jij de trein spontaan naar toe nemen? Antwerpen zeker om te shoppen?

Beste, grote, zongebruinde en strontvervelende zus, wat verwacht je weer lekker weinig van me. ‘Antwerpen om te shoppen‘. Neerbuigend bijna…  Als ik dan toch spontaan zou zijn, zou ik een kaartje kopen voor iets spannends. Iets leukers. Berlijn lijkt me wel wat. Of laten we gek doen en jouw ‘bezocht’ -maar nog niet beschreven- rijtje afgaan. Of misschien naar Denemarken met de trein, kan dat? Schijnt ook leuk te zijn. Stockholm of Kaapstad en Renee

Aventuur

Maar als ik dan toch bezig ben, vertrek ik liever naar Italië. Lekker warm, lekker ijs, lekker jou na doen… Doe ik graag.

Bologna is anders dan de Italiaanse steden waar ik tot nu toe ben geweest. Zachter, rustiger en moderner en ook alle drie weer niet. Niet makkelijk om Bologna te omschrijven. Alleen dat het hier veel om eten en drinken gaat, een echte studentenstad is en een andere uitstraling heeft. Dat verklaren de drie grappige bijnamen; La Rossa – De rode, La Grasse – de dikke & La Dotta – de geleerde. La Rossa komt door de rode daken en gebouwen, La Grasse door de rijke keuken en La Dotta is omdat hier de eerste universiteit van Europa is gesticht. Heb ik je weer iets geleerd toch?

Jézus wat een wijsheid. Steek ik meteen even in mijn broekzak zus. Als je ooit de ambities hebt om groepsreizigers door de stad te wijzen, vergeet ze dit dan vooral niet te vertellen. Je maakt mij, en alle andere lezers, zó enthousiast over Italië dat ik overweeg je te dwingen om een boek te schrijven. Over je ervaringen, over de do’s & don’ts, over waar je het beste ijsje kunt kopen… Begin je op ons blog? Kan ik doen alsof mijn leven ook een beetje spannend is…

italie

Na al mijn verhalen over Italiaanse steden welke staat boven aan jou lijstje? Of wil je ze allemaal bezoeken?

Volgens mij ben je vergeten tegen wie je praat. Je kleine zusje geef je geen opties, je weet dat ze het állemaal wil. Dus de vraag zou moeten zijn: In welke stad beginnen we? Nou Britt, ik word Rome nooit beu, dus laten we eerst genieten van een ijsje bij Giolotti. Vervolgens ben ik wel benieuwd naar de straten van Napoli, de temperaturen aan de Amalfi kust en de pizza’s van Verona. Laten we dan ook met een speedbootje naar Sardinië gaan, dat willen we tenslotte al zo lang.

Told ya, zo groot als mijn hoofd

Even zonder grappen, dat lijkt me best een goed idee? 

Ciao ciao sorella!

 

 

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *