Hee zus: Nooit meer naar huis

Hee zus,
M’n laatste dag hier in Tenerife. Hoe is het daar? Weer op een of andere droombestemming zag ik. Zelfs pap wil au-pair worden. Je beseft niet half hoe groen we zien. Wij willen eigenlijk nooit meer naar huis en jij hebt een zomer vol tripjes en reizen voor de boeg. Stel je voor. Dat we dat samen deden.

Eiland hoppen, en hoewel we soms luxe beesten zijn, denk ik dat we best met weinig kunnen.

Vakantie is zo lekker. Zo lekker dat, alles thuis opeens een last lijkt.

Stel zus, je kon nooit meer naar huis. Waar zou je dan heen gaan? Naar welke plek, van alle plekken die je al hebt gezien of nog wil zien, waar zou je heen gaan?

Hee Zus,

Tenerife zag er ook goed uit. Ik was een weekendje op Ponza. Heerlijk eiland. Neem ik je graag een keer mee naar toe. Het ligt op 2 uur rijden van Rome en dan nog een uurtje met een boot voor je aan wal kunt stappen. Prachtige kleuren, schattige huisjes en hele mooie boten in de haven.

Als ik geen thuis meer had. Waar ik naar toe zou gaan…

Na dit weekend, kan ik me wel een leventje op een boot voorstellen. Een beetje dobberen op het water, dorpjes verkennen, duiken, snorkelen en soms gewoon lekker hard scheuren.

Maar er zijn ook nog werelddelen, landen en steden die ik wil bezoeken. Dus het is een lastige keuze. Maar als ik voor een veilige keuze ga blijf ik hier in Italië. De taal zal mij nooit vervelen, het eten kan alleen maar beter worden en het leven is er erg aangenaam.

En jij? Waar zou jij heen gaan?

Wat zeg je dat mooi zus. ‘De taal zal mij nooit vervelen’, nou lieve zus, mij ook niet. Dat zelfde geldt voor verse pasta’s, een goede lasagne of een portie échte bruscetta. 

Ik kan alleen niet zeggen dat ik op een boot wil wonen. Niet na mijn ervaring met zeeziekte. Verschrikkelijk was dat. Maar een eiland, ja daar kan ik me wel vermaken. Een Italiaans sprekend, niet super toeristisch eiland met veel mooie uitzichten. En hangmatten en zo’n groen blauwe zee. Met een cultuur vok handgebaren en onverstaanbaar geschreeuw.  

Italië. Jup, that’ll do. Gaan we samen, oké?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *