Hee zus: Typisch voor toeristen

Hee zus,

Na al dat geproef en gekeur in het zuiden van Spanje genoten we van minder-typische dingen in Barcelona. De tapas waren we ondertussen wel beu en vooral de tijdstippen waren even wennen hè? Jeetje, wat eten die mensen laat!

I know zus. Voor mij was het al wennen in Italië dat het avondeten soms rond half 8/8 uur op tafel kwam. Dat is niet eens zo ver van onze tijden af. Laat staan om half 10/10 uur pas dineren. Kan mijn buik ook niet aan,  zal er nooit aan wennen en wíl er niet aan wennen: honger! 

Churros for breakfast: http://abouttobe.nl/typisch-andalusie-churros-for-breakfast/

Churros for breakfast: http://abouttobe.nl/typisch-andalusie-churros-for-breakfast/

Na de churros for breakfast, veel te veel gefrituurde vis en de super leuke cultuur te hebben gezien en meegemaakt vraag ik me wel af, hoe wij een buitenlandse gast wegwijs zouden maken in de Nederlandse cultuur en keuken. Dus zus, met wat zou jij de week vullen?

Ik zou ze mee laten eten wat de pot schaft. Nee grapje, dat doe ik zelf niet eens.  Ja natuurlijk pannenkoeken, een bezoekje aan een echte friettent en zelf laten uitkiezen wat ze willen. Verder typische gerechten thuis: boerenkoolstamppot in de winter, barbecue in de zomer zoiets. Want wij eten nou eenmaal niet altijd en de hele dag buiten de deur. Waar zou jij ze heenbrengen?

Ah ha! Waar en wat ik ze zou laten eten? Voor iets ‘typisch’ kies ik ook voor stamppot: wortelstamp als nr. 1. En dan opgebakken of misschien minder typisch met zoete aardappel. Of wrappizza, gewoon omdat het onze favoriet is. Ik zou ze ook meenemen naar Meneer de Boer in Eindhoven en Geflipt in Amsterdam, want daar moet-je-heen toch?

SAM_1251

En als ontbijt? Hebben we een typisch Nederlands ontbijt? 

Ik heb geen idee, brood met hagelslag misschien? Qua traktaties weet ik het wel hoor:

– Stroopwafels, maar dan wel de verse van de markt in Den Bosch, ja dat gaan ze lekker vinden.

– Tony Chocolonely en dan Caramel Seasalt of Coffee crunch?

– De Bossche Bol: verplichting!

Mis ik nog iets?

Tony Chocolonely Caramel Seasalt, of course. Die is uniek! En we missen nog iets met kaas. Ja,  Nederlandse kaas moet je gegeten hebben als toerist, de bijbehorende klompen laten we wel achterwege oke? 

Kaas dus. En pepernoten natuurlijk, die zijn het lekkerst.

Nu wachten op een buitenlandse gast. 

uhm, ja, of zullen we zelf alvast beginnen?

 

Deel het met jouw wereld: Share on FacebookEmail this to someoneTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on Google+Print this page

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *