Hee Zus, zoete zussen

Hee Zus,

 

Nog 14 dagen en dan stappen we in het vliegtuig naar Sevilla. We hadden afgesproken om er super fit heen te gaan en ik doe iedere week zo vaak mogelijk mee met je Bootcamp. Ik sport ook nog eens in de sportschool. Maar vervolgens kom ik thuis en vreet ik alles wat in de kast ligt of ik rij extra naar de winkel om iets lekkers te halen. Ook zonder jou ja. Dus nee, jij zet mij niet aan slecht eten.

En iedere week beloven we weer beterschap wat we na een dag of twee weer vergeten.

SAM_1011

Hoe gaan wij dit oplossen?

Pfoe, ik wilde eigenlijk zeggen dat ‘sinds jij terug bent, ik ook aan het falen ben’, maar dat is een makkelijk excuus. Hardnekkige gewoontes afleren is lastig en snoepen is voor ons heel gewoon. Bodemdrang, alles of niets & zware snack attacks, daar moeten we hard aan werken. Fit op vakantie gaan, gaat ons lukken, we zijn fit! Qua eten gaan we vanaf nu gewoon beter ons best doen. 

Laten we stoppen met snoepen. Nee tegen Duo Penotti,Nee-er tegen chips & de allergrootste nee tegen krokante koekjes. Afspreken dat we na 17.00 niet naar de supermarkt mogen en beter helemaal niks, dan halve bak, toch? Laten we kijken wat ‘niet snoepen’met ons doet. Het antwoord is vanaf nu gewoon nee. 

Want als we zo doorgaan, eten we ons voor je het weet helemaal gek en komen we bij RTL op tv. 

SAM_0992

Ha ben benieuwd! Klinkt simpel, maar lijkt me toch lastig. Ter voorbereiding heb ik alvast een lijstje gemaakt van gezonde gerechten die ik kan maken. Én ik moet van mezelf ook elke ochtend havermout eten, dan heb ik geen honger tot de lunch. Calorie restrictie op zijn simpelst. De avonden zijn het lastigst. Als je voor de tv of achter de laptop zit. Het snackhandje is de baas.

Ja zus, ik ken het. Als zelfverklaarde #gymnius zijn de avonden (nog steeds) mijn grootste uitdaging. Vooral tijdens deze ‘rustweek’ was balans ver te zoeken. Snoep is gewoon lekker. Duo Penotti is onweerstaanbaar en hoe meer we ‘ja knikken’ hoe belabberder we ons voelen. 

Zullen we afspreken, dat we beter ons best gaan doen? Ik heb genoeg leuke ideeen, recepten en we weten hoe we ons voelen als we beter ons best doen: op-en-top! Dat we wachten tot ná de vakantie met Tony’s Chocolonely en die pepernoten laten we staan. Zo ‘lekker’ is het niet. Laten we ervoor zorgen dat we met een fit gevoel op vakantie gaan en vol trots onze lange broeken omwisselen voor kortere varianten. 

SAM_0999

Sounds like a plan! Het hele motiverende ding wordt nog beter als je je bedenkt dat we 14 november in Eindhoven moeten gaan rennen.

Precies! Rennen zonder wiebelende Oreo buiken, Duo Penotti billen en Snack-a-Jack handen.  En bedenk je ook even hoeveel we eigenlijk van broccoli houden en hoe blij spinazie ons maakt. Rijst, quinoa en kip! Ah, ik verheug me erop! 

SAM_1033

<3 Broccoli

Volgende week een foto dagboek van onze ‘thee-zonder-koek sessies’ en ‘creatieve broccoli creaties’? 

SAM_0989

2 Comments

 • Bananaomi@hotmail.nl' Naomi schreef:

  Heerlijk stuk en zeker herkenbaar. Heb vandaag sinds 5 weken voor eerst weer nutella gehad maar kleine portie. Dus het kan!! Helaas op andere fronten soms een dipje maar daar kom ik ook wel uit.

  • Ingèr schreef:

   Naomi! Onze trouwe volger, wat lief van je 🙂 Op andere fronten een dipje? Motivatie voor de gym wat minder?

   Onthoud: je bent een topper & je bent super goed bezig hoor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *