Hele speciale latte’s met kurkuma en maca

maca en kurkuma

Aangezien mijn koffie inname nog lager is geworden vanwege zenuwachtige trekjes en zweetsnorren (ook door de hitte), was ik blij verrast toen Koopjesdrogisterij iets nieuws aan het assortiment toevoegde. Kruidendrankjes met o.a. kurkuma, maca en matcha en heel veel gezondheidsvoordelen!

Mattison health Latte’s

Gemaakt van allerlei kruiden en in de vorm van een poedertje. Met een beetje water of (plantaardige) melk zo bereid. Ik heb ze allemaal geproefd en ik leg hieronder zo goed mogelijk uit hoe ze smaken, welke mijn favoriet is en waarom dit een interessante vervanger is voor koffie. Ik wil jullie even herinneren aan het feit dat ik geen expert ben, dus heb je vragen over je eigen gezondheid? Go to your docter please.

Waarom ik dit wilde proeven?

Ik ben al tijden op zoek naar een ‘golden latte’ en heb in de tussentijd heel veel gelezen over de voordelen van Kurkuma en iedereen die ik erover sprak was meteen verslaafd omdat het ook nog eens lekker was. Als een echte sucker voor trends moest en zou ik deze latte’s proberen.

Mijn pakketje bestond uit:

De drankjes 

Zijn dus geen koffie, bevatten geen cafeïne en komen in een poedervorm. Je hebt slechts 2 theelepels nodig voor een kop en zijn van pure, biologische ingrediënten. Ze zijn wel bedoeld om je dagelijkse kop koffie te vervangen en bieden heel veel gezondheidsvoordelen.

Speciale latte's

De golden milks

De reden dat ik deze speciale Latte’s wilde proberen. Ik lees er namelijk heel veel over: de krachten van Kurkuma. Het bleek een winters drankje te zijn, want het is vrij kruidig. maaar ik ben helemaal fan van de gezoete variant. Die is in combinatie met Kokosmelk echt héél erg lekker. De ander is nog kruidiger, heftiger en laat je heel gezond doen voelen.  Over de voordelen van Kurkuma leerde ik dit: het is een krachtige anti-oxidant die bijdraagt aan een goed imuunsysteem. Het drankje komt uit India en is dus schijnbaar al heel oud en door verschillende wetenschappers aangetoond dat ‘t goed voor je is.

Maca en Kurkuma

Mijn favoriet, de allerlekkerste: Maca Latte

Ik wist vrij weinig over Maca, had er wel eens iets over gehoord, maar het is dus schijnbaar een wortel. En na een beetje onderzoek las ik veel over de werking en de voordelen daarvan op een goede hormoonbalans. Hij smaakte nog beter dan warme chocomel en was van zichzelf al heel zoet. Deze wil ik vanaf nu standaard in huis hebben en dan vooral in de winter. Kan. niet. wachten.

Matcha Latte

Matcha is al langer een ding he? Groene latte’s die je overal kunt bestellen, maar wist je dat het eigenlijk een thee is? Had ik ook nog nooit gedaan trouwens, maar nu heb ik hem geproefd. Iets teveel theelepels want hij was sterk en het zakje bijna leeg. Maar die sterkte smaakt komt denk ik ook van de gember en anijs die erin zit verwerkt. Ik hou trouwens van gember, dus mij hoor je niet klagen. Matcha is volgens experts goed voor de spijsvertering, bloedsuikerspiegel en lever.

Beetroot Latte

Met cocao en Ginger. Deze is qua smaak het heftigst vond ik. Van rode bieten weet ik dat ze bijdragen aan de zuurstofopname in je bloed en dat dat erg goed voor je is. Smoothies die ik koop bevatten meestal rode biet, want dat vind ik het lekkerst. Maar deze latte vond ik met water niet te drinken, maar in combinatie met kokosmelk vond ik hem wél prima te doen. Het label health is voor deze latte in ieder geval niet te missen. Met water ziet ‘t eruit als een donkerrode wijn, ruikt trouwens niet zo hoor.

Maca en Kurkuma

Mushroom Latte

Deze bevat dus paddestoelen die voor meer energie zorgen. Klinkt eng he, maar dat maakt ‘m dus de ideale koffie vervanger op dagen dat je niet vooruit te branden bent. Smaakt warm (is dat een smaak?),  want er zit naast paddenstoelen ook cacao en kaneel in. Je proeft de cacao het meest, dus ik was blij verrast dat er geen vreemde paddenstoel smaak aan zat en ik vond dat het huis er lekker van ging ruiken.

Voor wie zijn deze drankjes een tip?

Voor iedereen die zenuwachtig wordt van koffie? Maar ook voor degenen die moeite hebben om super gevarieerd te eten. Of als je nieuwsgierig bent naar de kruiden  en hun effect op je gezondheid. Als je graag nieuwe dingen proeft. Ik denk ook dat je er veel andere dingen mee kunt doen, de kruiden kunt gebruiken in baksels en dergelijke, maar dat is een wilde gok hoor. Ik ga vanaf nu in ieder geval de Maca en de Kurkuma latte blijven bestellen bij Koopjesdrogisterij.

Maca en Kurkuma

Ps. Deze blog bevat gesponsorde content. Ik werk al heeel lang samen met Koopjesdrogisterij. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *