Wat we zagen en aten in Dublin

Dublin

Ik had deze blog vorige week al beloofd en ik wist dat ik iets vergat. Mijn excuses, maar dit lijstje van to do dingen in Dublin gaat het zeker goed maken en hij is mede mogelijk gemaakt door de helden van Instagram, Zanna en een paar hele vriendelijke kennissen.

Wat en waar we aten

Wat mij meteen opviel aan Dublin is de hoeveelheid verantwoorde keuzes in combinatie met de ramen vol kwijlopwekkende donuts. Serieus, overal vind je saladebars en prima opties. Ons doel was dan ook om een beetje normaal te doen en gezien de kilometers die we gemiddeld per dag liepen, was goede voeding nodig! Dus waar we aten:

Toetje bij Mooch

We beginnen bij het beste toetje van Dublin. Zanna en ik zijn allebei frozen yoghurt fans en toen we de eerste avond meteen de jackpot wonnen bij Mooch, was de trip al geweldig. Lekker mainstream, alle vormen van chocola en koekjes als topping, wat fruit voor de wannabe’s én 4 smaken frozen yoghurt. Beste 5 euro spend, ever en dan vooral als je de warme crunchy kinder bueno topping kiest.

Dublin

Deze prachtige foto is gemaakt door Zanna en het bewijs daarvan zie je aan de spikkel topping, want wie kiest er nou spikkels als topping?!

KC Peaches

Ik vind zelf opscheppen dus altijd fijn, dan kun je van alles wat proberen en alles lekker zelf bepalen. Als jij dat ook leuk vindt, moet je dus naar KC Peaches. Van gepofte aardappelen, tot quinoa en bulgur salades, met lasagne, vlees en vega opties en nog veel meer. Mijn bakkie was helemaal vol en ieder hapje was lekker. I am not even kidding. Aan het einde van de opschep balie stonden trouwens ook 25 soorten gebakjes die je wilt proberen. Wij deden dat niet en ik heb er nog altijd spijt van.

Keoghs Cafe

Als je hier binnenloopt verwacht je niet dat het lekker gaat zijn. Maar de wrap was heerlijk!

Chopped

Eigenlijk vind ik het promoten van ketens altijd erg a-creatief van mezelf, maar Chopped was weer zo fijne salade bar waar je een flink kip kreeg en je salade helemaal zelf mocht laten samenstellen. En het fijne aan Chopped was dat ‘ie ook op het vliegveld zat, zodat je dus geen vieze plastic broodjes hoefde te eten voor veel te veel geld. De beste dressing is trouwens de Light Hot chili mayonaise, of zoiets.

Insomnia voor chocolade melk

Als ik heel eerlijk ben was de chocolademelk van Insomnia in Howth niet zo lekker als de chocolade melk die we de dag ervoor hadden. Daarin zaten namelijk marsmellows en ik had die combinatie nog nooit gehad. Anyway: ik weet de naam niet meer van die plek, dus ik stuur je naar Insomnia voor je chocolade cravings. Geen nesquick, maar echte gesmolten chocola met magere melk, lekker en verdiend na een wandeling van zes km.

Dublin

KIJK even hoe lekker dit eruit ziet.

Nando’s

Nog een keten, sorry. Maar ZO lekker. En gewoon gegrilde kip op het menu in plaats van alles gefrituurd.

Met een spa blauw in de kroeg

Als je van mij verwacht dat ik die dag nog tien km moet lopen, dan moet je me geen alcohol geven. Dus, daar zaten we dan. Aan de spa blauw in een of andere populaire pub. Zowel het publiek binnen, als de barman keken ons een beetje vreemd aan. Maar een pub moet je meepakken in Dublin toch? Wij zaten, als ik me niet vergis, bij Peadar Kearney’s Pub, maar ik denk dat je een pub ervaring overal in Dublin wel kunt opdoen.

Ps. als je wil uitgaan in Dublin moet je dat even zelf uitzoeken, want deze twee oma’s lagen bijna iedere dag rond 22.00 uur op bed.

Happy Food

Alle die-hard vega en vegans verwijs ik graag door naar Happy Food. Heel veel opties, een semi vreemde sfeer en de mogelijkheid om bij de yoga aan te schuiven. Een stukje uit het centrum, naast een paarse muur (instagram foto’s hallo!) en ik had een seizoensburger met vegankaas die naast erg vullend, ook goed te nassen was!

Dublin   Dublin

Waar we sliepen

We sliepen in een geweldige Airbnb bij Deniz. Gehost door een familie met een kast van een huis in Zuid-Dublin, met aparte gedeeltes voor hun Airbnb gasten en het schattigste kleine hondje ever. De bedden sliepen heerlijk, we konden er onze telefoons opladen en we kregen ontbijt. Ik HOU van ontbijt. Het ging zelfs zo ver, dat glutenfree Zanna ook glutenfree ontbijt kreeg. Applaus, applaus!

Dublin

Waar we (o.a.) heen gingen in Dublin

Echte travel bloggers zijn vast beter in het vertellen waar je heen moet. Ik baseer alles op eigen ervaring. Wij deden alles te voet, dat kan makkelijk namelijk en we hebben echt kilometers gemaakt, dus ik durf te beweren dat we in het centrum bijna alles gezien hebben.

Trinity College

Hartstikke toeristisch en we hebben er geen tour gekocht, maar Expat en oud dorpsgenoot Rick leidde ons er rond. In ruil voor een zak Van Delft pepernoten, leidt hij jou ook vast rond. Hij vertelde over het standbeeld met de verkleurde lippen, die zijn ontstaan door een traditie van vrouwen. Hij wilde namelijk niet dat vrouwen aan het Trinity colleges konden studeren en zo pakken ze hem, ook jaren na zijn sterven, nog steeds terug. YOU GO GIRL, zeg ik dan.

De bibliotheek is een hit op Google, maar in het echt betekent het een rij van 2,5 uur en dat zagen we niet zitten. Weer iets waar we dus alleen langs zijn gelopen. Gelukkig was de campus zelf ook prima te doen.

Dat Guinness ding

Het drankje sla ik over, maar als ‘de stad van’ kun je de hele Guinness ervaring eigenlijk niet overslaan. In onze zoektocht naar de rooftop bar, zijn we rond het gebouw/de fabriek gelopen en vervolgens met een vermoeidheids excuus toch maar weer terug naar de stad gelopen. Maar normale mensen gaan dus daar naartoe voor een uitgebreide rondleiding in de Guinness fabriek.

Howth

Howth zijn de dichtbijzijnde cliffs vanaf het centraal station in Dublin. 20 minuten in een trein je bent voor je gevoel in de middle of nowhere. Het station ligt dicht bij de haven van Howth en een paar koffietentjes. Vanaf daar kun je de routes lopen over de cliffs, met uitzicht op lichthuisjes en filmachtige landschappen. Ik vond Howth echt, echt, echt heel mooi. Toen wij er waren was het eigenlijk best warm, waardoor we uiteindelijk in onze shirtjes aan het klimmen waren.

Tip: pak de D.A.R.T. trein en loop, als je in Howth bent, NOOIT de groene route. Dit lijkt de gulden middenweg, maar je loopt de rest van de wandeling door het dorp heen en daar is geen klap te zien. Beter pak je de langere route of loop je via de cliffs terug. Onthoud deze tip, want anders krijg je spijt.

Dublin

Wat we eigenlijk nog hadden willen doen

Naar de Kilmainham Gaol en het Phoenix park

Een oud gevangenis met de populairste trap van Instagram en het grootste park van Europa. Het excuus? We waren echt moe, onze voeten deden zeer en we hadden nog een kwartier om de laatste – verplichte – tour te halen. Jammer, maar helaas.

 

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *