Alle hotspots in Málaga op een rij

Nét terug uit Málaga en eindelijk weer zin om te tikken. De vakantie was top, mijn hoofd is leeg en ik ben helemaal klaar om te knallen. Ik geef je al de tips die wij hebben gekregen en vertel je alles over de hotspots in Málaga die we zelf hebben ontdekt. Wees gewaarschuwd: deze stad is alleen uit te leggen in een lange lijst.

Food first

Als je het mij vraagt, beoordeel je een stad op haar restaurants. Dat is een van mijn grootste hobbies in ieder geval en dit keer hadden we voorsprong. Vanwege tijdgebrek had ik amper Trip Advisor en Google Maps bekeken. Ik  wist niet eens meer waar ons appartement zat. Gelukkig was daar Laura en haar jarenlange ervaring. Een lijstje van restaurants + goedgekeurde gerechten om te proberen

Casa Lola

We kwamen rond half 11 in de avond aan met honger en Casa Lola was op slechts 2 minuten lopen. Mijn eerste kennismaking was niet goed, ik bestelde namelijk een broodje zalm en kreeg een broodje ‘cod’met vieze crème. Gelukkig haalde Mark me halverwege de vakantie over om er nog eens te gaan eten en dan nu uitgebreid. We hadden er van alles, waaronder de chicken skewer en heerlijke spinazie croquettas en nu begreep ik waarom er elke avond een rij stond. Vooral ook door het broodje kip met geitenkaas en honing. Súper leuke plek en heel veel lekkere pinchos.

SAM_6552

100 Montaditos

Mark en ik aten hier al vaker. Lekker cheap en geleerd van Britt. Ook gezellig, best lekkere mini broodjes en in een druk straatje waardoor je genoeg te zien hebt.

Los Gatos

Leuker dan het lijkt. Het is er altijd druk, de traditionele tonnetjes buiten zien er super leuk uit én dit restaurant staat in alle lijstjes van andere hotspotzoekers. Toch vonden wij het een mager 6je waard. Je zit rot, het was niet super lekker en voelde allemaal een beetje gehaast. I’m just being honest!

La Calle Burger Málaga Centro

Dit was mijn beste kipburger ever. En Mark had een Angus variant die net zo hoog scoorde. In de hipsterbuurt van Málaga vol met leuke muurtjes, steegjes en hipsterknotjes. Leuk, súper lekker en je moet er minstens twee keer eten. Pak de nachos vooraf en je bent een gelukkig mens.

SAM_5911

BRUNCH IT

Weer een tip van Laura. Voor een brunch die niet Spaans is. Waar ze brownies hebben, die je aanstaren en zeker nog heel veel dingen op de kaart die je wilt hebben. Aangezien we al elke dag brood aten in de ochtend, wilde ik het dit keer anders doen. Ik dacht #healthy en #fitgirl en besloot een mooi opgemaakt yoghurt bowl te bestellen. Ik kreeg er een in maatje weeshuis en hij was een beetje lauw. Baalde ervan, omdat de keuzes van andere mensen me zó onwijs lekker leken, maar klagen hoor je me niet. Must go to!

SAM_6240

El Vegetariano de la Alcazabilla

Vlak achter de Montaditos zit een vegetarisch restaurant met heerlijke paella. Kleine porties, ietsje duurder, maar alles was super lekker. Eindelijk een salade met echte sla. Genoten!

SAM_6170 SAM_6164

Noviembre

Recht tegenover ons en ik riep al vanaf dag één tegen Mark ‘Kijk! DIt is een leuke plek’. Maar het was er niet altijd druk en Tapas riepen. Tot de allerlaatste dag, hebben we de plek ontlopen. Zelfs toen we Running Lau hoorde zeggen dat het echt een top plek was. Maar op de allerlaatste dag, genoot ik van een, door de helden van Málaga bike tours aangeraden, oreo taartje. En hij was god-de-lijk. Over de leukheid van het plekje en de instagrammable tafeltjes nog niet gesproken. Mijn favoriet!

Uitzichtpunten

Iedere stad heeft ze, uitkijkpunten en in Málaga kun je voor 3 euro nog wat, door een oud Moors kasteel lopen. Málaga’s trots, zo hoorde ik later. Een heel oud kasteel verdeeld over de berg. Eerst beneden een stuk, dan kun je aan de zijkant doorlopen naar boven. Duurt zo’n 30 minuten en het is best een flinke klim, maar het zeker waard! Kijk maar:

SAM_6206 SAM_6211

Dan heb je ook nog de mooie dakterrassen met view.

(Tip van Laura) AC hotel

Je kijkt recht op de haven en (alleen voor gasten) is er een mini pool. Na 16.00 uur is het ook voor overige gasten beschikbaar, maar rond die tijd is het nog niet super gezellig.

Weet de naam niet meer van deze: 

Boven de 100 Montaditos zit een dakterras waar je heel blij van wordt. Inclusief cocktailbar en Spaanse muziek. Leuk want je kijkt op het kasteel en doet automatisch aan #chairdancing. Ga. er. heen. En bestel die cocktail met ananas, vond ik zelfs te doen!

El Balneario 

Op de fiets duurt het ongeveer 15 minuutjes. Je fiets langs de kust en daar zit een restaurant met eigen strandje. S’avonds is het er prachtig en totaal anders dan midden in de stad. Op een heerlijke brownie met ijs na, hebben we er niet gegeten, dus vandaar dat deze in het uitzicht lijstje staat. View punten 100!

SAM_7045 SAM_7050

Strand

Huh, een aparte categorie voor het strand, terwijl Málaga het beroemde Málagueta heeft? Ja. El Palo is namelijk veel leuker. Pedregalejo trouwens ook. En je kunt dan nog 20km langs de kust fietsen. Maar dat deden wij niet. Onderweg kom je verschillende buiten gyms tegen en prima uitzichtpunten. Neem vooral de tijd of neem deze route, net als wij, dagelijks!

El Palo

Als je zin hebt in iets anders dan de stad en toeristen, ga dan in het weekend naar El Palo. Ook voor een zandstrand trouwens, véél fijner. De terrassen zitten hier urenlang vol met Spaanse families die lunchen, op de stranden staan overal partytenten en het water is een grote chaos. Je ziet alleen  maarSpaanse soaps en enorme families. Lawaai, geschreeuw en het lijkt alsof je er middenin zit. Als blonde toerist in mijn geval. Of ik visjes met hun hoofden eraan wilde eten? Nee bedankt. Mark wel. Overal barbecues en verse vis, nergens iets anders. In mijn geval betekende dat: zelfgemaakte lunch in de koelbox. Even gezellig!

2017-06-21 16.09.49

Pedregalejo 

Een strandje ervoor. Hippere eettentjes en niet alleen Spaans. Mini baaitjes, leuke vissersbootjes (voor foto’s) en doordeweeks heerlijk rustig. Een heel fijn plekje!

Málaga by bike

Alle punten hierboven geven al aan waarom je fietsen moet huren en buiten de stad moet kijken. Je kunt er (volgens mij) in totaal 27 km langs de kust fietsen, er is een route naar een bloemtuin en met de fiets is het heel makkelijk om te gaan shoppen bij het station en het winkelcentrum daarnaast. Fietsen is leuk, gezond en super lekker, maar dat wist je al. Wij zijn Malaga bike tours by kay farrell super dankbaar dat we de fietsen de hele week mochten lenen én bij de fietstour mochten zijn. Ik weet nu namelijk waar de echte Zorro woont én waar Picasso is geboren. Dat wil je meemaken hoor!

2017-06-21 20.27.15 SAM_6275

 

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *