Ik ben geen fijnproever, maar ging wel naar Wynwood

Wynwood Eindhoven

Volgens mij was ik vroeger best een moeilijke eter. Niet dat ik helemaal niet wilde eten, want ik hield toen al van veel eten, maar wát ik wilde eten was vrij beperkt. Ik ben nu nog steeds absoluut geen fijnproever. Verkies een burgerrestaurant boven een sjieke tent en probeer qua eten niets nieuws uit. Word er gewoon niet blij van. Deze keer had ik weinig te willen, want ik moest met de broer mee naar Wynwood in Eindhoven en dit is wat er gebeurde…

Mijn eerste indruk

Het interieur bleek er meer dan Instagram waardig en klikken met de camera voor een mooi plaatje is super easy. Alles is er om aan te zien, de bar, de stoelen en zelfs het bestek. Of ben ik de enige die daarnaar kijkt? De muren zijn zoals ik ze thuis zou willen. En uit de ene muur groeien zelfs planten. Ik snap wel dat Eindhovenaren hiermee pronken en vraag me af wanneer ik er een Instagram shoot mag organiseren.

SAM_8411 SAM_8419

Ik legde het servet netjes op mijn schoot en hoopte dat ik ervoor door kon. Mag dan geen fijnproever zijn, een foodie ben ik wel én ik had honger…

Oke terug naar het eten

Als niet-fijnproever werd ik, heel eerlijk, een klein beetje zenuwachtig van de kaart. Broerlief had al doorgegeven dat ik een ‘moeilijke’ zou zijn. Woorden die ik niet kende, sjiek vlees en tropische visjes met in mijn beleving stekels en een lijst van wijnen. Wat een boer niet kent, je weet wel, dat verhaal. En dan nog het idee dat ik minder vlees wil eten én bijna geen alcohol drink.  Na de nodige vertaling door wel-fijnproever broer, gevraagd naar de bistro kaart. Dat is iets nieuws bij Wynwood, dus ik voelde me meteen extra speciaal.

SAM_8404

Daar was de sashimi die ik op Instagram voorbij zag komen. De alles-is-nu-goed-sashimi, noem ik hem vanaf nu. Ik bestelde er gegrilde paprika naast en koos voor niet-zo-ordinaire kroketjes. Lars koos voor kabeljauw bapao’s, ribbetjes en iets op een dure cracker. En zo werd onze lunch een tafel vol hele mooie tapas en was ik een ervaring rijker. “Normaal gesproken hoort er een andere wijn bij ieder gerecht natuurlijk”, hoor ik Lars zeggen, maar gelukkig kon die ik bui schuilen. Zie je me al in mijn glas ruiken en er zo mee draaien om het vervolgens te proeven en uit te spugen? Of doen ze dat alleen in films? Na het goedkeuren van mijn gerechtjes, durfde ik ook bij zijn bordjes te proeven en een bapao krijg je niet lekkerder hoor. Ik lieg niet als ik zeg dat ik héérlijk heb gegeten en echt totaal verrast was.

Wynwood Eindhoven Wynwood Eindhoven Wynwood Eindhoven Wynwood Eindhoven

Over het toetje

Er was een nieuw toetje en kersen speelden daar de hoofdrol in. Ik hou niet van kersen, maar durfde na al dat lekkers wel iets nieuws te proeven. Dit toetje kon ik wel waarderen. Het was een mini bolletje ijs, een soort mini gebakje met kersen in de binnenkant, iets met kruimels en daaromheen echte kersen en nog meer versieringen. Toen er nog iets overheen werd gegoten was mijn Instagram Story met special effects af.

Wynwood Eindhoven Wynwood Eindhoven

Dit is hip!

Het eten is zo opgemaakt dat het daadwerkelijk eten ervan bijna zonde lijkt en je het sowieso even uitstelt voor een foto of drie. Het is er sjiek, maar niet onbereikbaar, zoals ik wel eerst dacht (sorry daarvoor). Je voelt de Strijpse vibes en ik zat er heerlijk. Mijn vooroordeel over fancy restaurants en met mes en vork eten heb ik de deur uitgedaan in ieder geval.

Dus, aan mijn mede niet-fijn-proevers, met familie die wel van fijn eten houden, Wynwood in Eindhoven is sowieso een optie. 

 

 

 

 

 

 

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *