Ik heb een nieuwe bedpartner

rust

Naast de blauwe knuffels Doppie en Floppie (en Mark) slaap ik tegenwoordig met nog iets. En dat ding heeft Mark al de stuipen op het lijf gejaagd…

Mijn slaap

Als ik slaap, denk ik dat ik mijn dag verwerk. De ene keer is dat dus schreeuwend en met een hoge hartslag, de andere keer is dat zo kalm dat m’n armen beginnen te tintelen van het niet bewegen. Vroeger waren dat constant nachtmerries en dus een reden om (bijna elke dag) bij papa en mama te slapen. Nu is het een reden dat mijn lieve schoonvader een hek heeft gebouwd bij onze vide. Mijn slaap is, op z’n zachts gezegd, bewonderingswaardig.

Het doel om vroeger op te staan

Er was de laatste tijd wat moeite met vroeg opstaan en ik heb mezelf lange tijd verteld dat ik het dan wel nodig zou hebben, die slaap. Maar ik was het beu, dus vanaf nu sta ik elke dag om half 7 op en zonder begin zonder gesnooze of gemaar aan mijn dag. Dat maakt de kwaliteit van mijn slaap wel belangrijker natuurlijk.

Een nieuwe bedpartner

Vandaar dat ik ben begonnen met het tracken van mijn slaap om te kijken of ik iets van een patroon kan ontdekken. Mijn Polar A370, waar ik je al meer over heb verteld, is dus vanaf nu mijn bedpartner. En dankzij hem weet ik ondertussen dat als ik een drukke dag heb gehad, ik 9 van de 10 keer ook onrustig slaap, met veel pieken. Als ik niet heb gesport gebeurt vaak hetzelfde. De ochtend erna krijg ik de kans om mijn slaap te beoordelen en dat moet ik nog even beter onthouden.

Hoe meet de Polar A370 dat dan?

Het heet Polar Sleep Plus en is gebaseerd op van die testen waarbij mensen met heel veel stickers en apparaten in het lab moeten slapen. Zij worden dan gecheckt op o.a. ademhaling, hartslag en beweging. Mijn Polar meet op vergelijkbare manier vertelt het boekje mij: hij meet de timing, hoeveelheid en de kwaliteit van de nachtrust door de polsbeweging en polspositie in de gaten te houden. Interessant, toch? Lees hier meer over deze wijsheid.

Het akkefietje met Mark

Laatst was weer zo’n wilde nacht, waarin ik eerst schreeuwend en bijna hyperventilerend rechtop ging zitten en vervolgens door Mark gekalmeerd en ingestopt moet worden. Terwijl hij net bij is gekomen van deze ervaring en in slaap is gevallen, jaag ik hem de stuipen op het lijf door met een fel opgelichte activity tracker recht in zijn ogen te schijnen, omdat deze – poging tot omdraaien – dus als activity werd gezien.  Gelukkig heb ik ontdekt hoe ik mijn Polar op de slaapstand kan zetten om dit soort taferelen te voorkomen. Lekker op tijd. 

Polar en ik

Ik heb de Polar A370 nu zo’n twee maanden in gebruik en ben superfan! Net als de A360 bevalt deze ook heel goed, het bandje zit nét ff lekkerder en de techniek is uitgebreider.  Meer over mijn ervaring met deze Polar vriend lees je hier. Ik word trouwens niet betaald om dit te zeggen, maar heb al een aantal horloges van Polar mogen testen!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *