Ik was bij café en brasserie de Restauratie in Eindhoven

de restauratie

Ik kan het bijna niet meer bijhouden, maar als fan móét (en zal!) ik alle nieuwe hotspots in Eindhoven bezoeken en uittesten! Dit keer was ik De Restauratie en ik vond er wat van…

Daar zat vroeger ook al iets

Ik kan me herinneren dat als ik vroeger vanuit school naar de stad ging daar altijd al iets zag, volgens mij ben ik er nooit geweest, maar het is en blijft een opvallende plek. In het station. Nu kun je er bijna niet omheen. Hoge ramen aan de binnen en buitenkant. Je moet er letterlijk onderdoor voordat je in de stad bent en geloof me: je wil er heen. Je wil er eten.

Uit de trein aan tafel

Ideaal, want als lekker wilt zitten en goed wilt eten, hoef je nu dus niet verder dan het station te zoeken. Fijn bij tijdgebrek. Maar de locatie leent zich ook top voor zakelijke afspraken. Kun je anderen ‘impressen’ met ons mooie Eindhoven. Of met het instagrammable interieur én lekkere eten van De Restauratie, ook goed.

Wat we er aten

We kwamen eigenlijk voor ontbijt, maar ik ging weg met een buik vol ontbijt, lunch en diner. Én een brainstorm + een archief vol met Instagram foto’s. Check en check. Oke, terug naar het eten. Het was heerlijk, ongelofelijk. En het was sjiek!

Oke luister goed, want ik heb niet alle namen onthouden.

Om je even een blik te geven in de keuken en mijn dieet gisteren, heb OVERAL foto’s van gemaakt. En het was echt echt echt, heel veel.

We begonnen met een smoothie in een champagne glas. Dat betekende dus met pink omhoog slurpen, begrijp je wel.

de Restauratie

Tussendoor een halve croissant met sjieke Nutella. In een toefje, niet uit de pot, vandaar ‘sjiek’.
de Restauratie

Vervolgens kregen we een schattig klein pannetje, met een boterham en een stukje boter op een plankje. Volgens mij heette dit iets met croque. Ik kreeg de vegetarische variant en Isabelle en Mark kregen die met ham. In het pannetje zat iets wat leek op lasagne, maar dan lekkerder. Een ei, kaas, spinazie en in mijn geval tomaten tapenade. En dit gerecht was mijn favoriet. Heel erg lekker!
de Restauratie

Je dacht dat we al klaar waren hè, maar nee. Lagen er opeens drie worstenbroodjes op tafel. Vers gerold, hoe maak je ze? De een met truffel, de ander normaal en de laatste was met lamsvlees.
De Restauratie

Nog steeds niet klaar hoor. We kregen ook nog ‘Halloumi Frites’. Oftewel kaasfrietjes, met pepermayo. OMG,  DIT WAS LEKKER. Wil iemand mij dit dagelijks voeren? Please?

De Restauratie

Ons tempo was inmiddels afgenomen, maar plek voor een toetje moet je maken. Zonder toetje geen glimlach. Wat zeg ik: geen leven. Dus een verse kokosmakroon, brownie én een mini chocolade bol werden met drie vorkjes aangesneden.

Nog een reden om er heen te gaan

Naast brainstormen, foto’s maken én van heerlijk eten genieten, zit je er ook nog eens boven alle drukte. Er hangt een heerlijk sfeertje: niks geen gehaast, maar midden in de haast echte rust, met uitzicht op mensen. Altijd leuk, toch?

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *