In een villa in Lanzarote

Lanzarote

Voordat we jarenlang naar Italië gingen, gingen we altijd naar de Veluwe. Wandelen om afgezaagde bomen voor wilde zwijnen aan te zien en vervolgens de tamme versies te voeren in een wei. Daarna was het jarenlang op de Italiaanse camping del Sol, wat vaak een uitrustvakantie was van de uitgaansvakantie met vriendinnen. Nu vind ik die vakanties zonde, want daardoor heb ik nooit iets van de wereld gezien, maar aan de andere kant zijn de inhaalpogingen heel leuk. Zoals nu in Lanzarote.

Lanzarote stond niet hoog op mijn lijst, sterker nog: ik wist helemaal niks van Lanzarote en verwachtte misschien wel  resorts en kapotgemaakte boulevards, maar dat bleek niet helemaal waar te zijn…

Villa Julia

Vanaf het vliegveld een half uurtje rijden naar Playa Blanca in het zuiden van Lanzarote, lag Villa Julia: ons huis voor een week. Huis/Villa, hoe je het ook wilt noemen. Een dikke keuken, 3 slaapkamers, woonkamer, patio en enorme tuin mét zwembad.  Wat al snel veranderde in een grote studio voor Instagram foto’s en Youtube videos natuurlijk.

Waar we aten en wat we zagen

We beginnen bij het beste

Playa Papagayo, een afgelegen strand wat dagelijks door honderden toeristen wordt bekeken. De eerste keer dat wij er waren, was het midden in een zandstorm en kwam er zand in mijn cameralens en ogen terecht. Het bleef een hele mooie plek, maar het schurende zand zorgde ervoor dat het tripje iets sneller voorbij ging dan verwacht.

De tweede keer gingen we er eten, want op het puntje van de berg zitten drie restaurants. Inclusief views én heerlijk eten. We aten bij ‘El Chiringuito’ en ik genoot van een luxe crispy chicken terwijl er op het bord van Jordi en Yvonne een Tuna steak lag waar ik stiekem meer zin in had. Dit was, zonder te liegen, het beste eten van de hele week.

Een kleine waarschuwing: je moet een flink stuk off road rijden om er te komen. En hoewel het zorgt voor een bad ass gevoel, was ik ook bang om onze huurauto stuk te rijden… Burger één

Onze eerste avond spendeerden we bij Chacho Fresh Burger. De plaatselijke burger tent in Playa Blanca. Lekkere burgers en genoeg opties, maar niet super gezellig zitten. Vooral na een lange vlucht en met heel veel honger.

Burger twee

De lekkerste burger van de trip was die van TABLA in Arrecife. Het zoeken naar een parkeerplek duurde langer dan een restaurant uitkiezen, want met meer dan 600 positieve reviews wisten we dat we hier naartoe wilden. Dit is zo ’n typische hippe, leuke plek waar je ook nog even wilt blijven zitten en het eten was héérlijk, geloof me. Tip: ga voor de zoete aardappel frietjes, want dat zijn de beste OOIT.

Nog meer to see/to do

Zonder mensen te willen beledigen: ik vond Lanzarote dus best een lelijk eiland. We zaten vlak bij een kleine berg waar we regelmatig even naar boven wandelden om van het uitzicht te genieten en dat was hartstikke mooi, maar op dat na, vond ik Playa Blanca niet mooi. Het binnenland was ook vrijwel leeg en kaal en ik heb in totaal vijf vogels gezien en drie kamelen. Ik vroeg me af hoe de boodschappen zo goedkoop konden zijn, want wáár komt al dat eten vandaan?

Wat ik wél echt heel mooi vond, naast Papagayo en de kust, was El Golfo. Daar bleven we dan ook ruim drie uur (!!) om foto’s te maken en de jongens met hun drone te laten spelen. Een stukje van El Golfo terug, maakte ik ook deze foto’s, met een beginnende zonsondergang.

Lanzarote LanzaroteWat ik nog had willen doen?

Surfen

En ik heb de golven gezien, dus dat blijft een dikke vette must-do-nog-eens. Dat kan hier en trouwens bijna overal hier.

Paardrijden

Op een paard het gebied verkennen, want kamelen (of zijn het Dromedarissen?) zijn eng. Dat kan hier!

Naar het National Park

Ziet er op Google namelijk best tof uit! Kijk maar: Nationaal park Timanfaya.

Ons verblijf ook jouw verblijf?

Lanzarote zelf mag dan niet per se op mijn lijstje staan, ons huis Villa Julia was zeker wel een bucket list ding. Een villa met vrienden = altijd top! Het was gezellig, ruim, super mooi en ook nog eens fotogeniek. Zet zes fanatieke Instagrammers/content creators bij elkaar en we hoeven nergens heen. Benieuwd naar de accommodatie? Check Villa Julia hier.

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *