INGÈR AAN DE SAPJES VAN JUIZ-S

JUIZ-S

Ik weet niet genoeg over voeding om over detoxen te willen oordelen, maar ik ben wél altijd heel nieuwsgierig naar sapjes en verschillende overtuigingen. Dus toen JUIZ-S mij vroeg om het eens te proberen, kon ik het niet weerstaan. Ingèr aan de sapjes, yes één van mijn ‘ik wil dingen uitproberen’ plannen!

JUIZ-S vol groente en zonder troep

JUIZ-S levert sapjes zonder troep en ik probeerde hun nieuwe driedaagse JUIZ-S With Dinner concept uit. Dat betekent dat je drie dagen lang overdag 4 sapjes ‘eet’ en in de avond een heerlijke biologische maaltijd hebt. Drie flinke én verschillende maaltijden trouwens. Wel fijn, want dan heb je wel een kauwmoment, dat werd nogal gemist door mensen die echt alleen sapjes deden.

RIJSTTAFEL POMPOEN AUBERGINE

v.l.n.r. De rijsttafel links was mijn favoriete maaltijd: heerlijk pittig! De pompoen salade was enorm en vullend, en de aubergine helemaal nieuw voor mij, maar wel super lekker! 

Van tevoren leer je dat je eigenlijk moet beginnen met een voorbereiding, dat lukte mij niet helemaal door een te leuke #goodfoodtour van Foodora. Maar toch! Vrijdag 24 februari was The Day en aangezien de sapjes in Vlijmen stonden, haalde ik de 10.00 uur ontbijt deadline niet. Ik maakte er een brunch van met twee sapjes om half één.

Ik begon mijn juice experience met de de liquid Spinach Salad en liquid Salad Beetroot. Je kon me trouwens best nerveus noemen. Ik heb de laatste tijd een beetje moeite met mijn groente inname en van de combinaties in sapjes gaat het niet per sé aantrekkelijker klinken. Maar echt, zonder te liegen, deze twee sapjes overtuigden me ervan dat ik dit kon. Het was oprecht lekker. Allebei. De een nog zoeter dan de ander. Een goed begin is het halve werk, toch?!

SAM_7002

De andere sapjes

Mijn favoriet is de spinazie. Je voelt ook dat -ie goed voor je is, if that makes any sense! Ik heb geen een sapje op wat ik niet lekker vond. De beet was heerlijk zoet en wat dikker, de wortel was wat scherper en de kale was hemels. Ik ben serieus fan en zou ze zo aan mijn dagelijks dieet toevoegen.

SAM_6998

Mijn bedoeling

Ik heb dit niet gedaan om (snel) te willen afvallen of om mijn lichaam op een of andere manier te reinigen. Ik deed dit uit pure nieuwsgierigheid en was vooral benieuwd hoe ik hier mentaal op zou reageren. Ik kan je dan ook zeggen: ik heb niet alle spelregels gevolgd. Als sporter mag je bijv. wat nootjes of een eitje toevoegen.  Dat deed ik sowieso. Én na mijn hele zware legday, op dag twee, heb ik de avondmaaltijd naar post-workout verplaatst en s’avonds gekozen voor een extra groenterijk diner.

JUIZ-S

 

De gevolgen

Zonder grappen: ik had energie voor 10! Dat terwijl ik een paar hele drukke dagen had, waarbij ik ook een workshop moest geven. Op dag 1 was ‘s avonds om 00.00 uur nog lekker aan het tikken op mijn laptopje. Vast een combinatie van goed nieuws, leuke projecten en veel groente 😉. De energie was wel zeker een pluspunt en doordat ik er een maaltijd bij had, miste ik het kauwen ook niet. Maar het grootste voordeel was toch wel dat het super easy was om voldoende micronutrienten binnen te krijgen. Op een drukke dag kies ik namelijk te snel voor makkelijke opties zonder veel voordelen en sla ik s’ avonds aan het snacken. Dat was nu niet het geval! In de avond had ik wel vaak wat honger, aangezien ik gewend ben om dan nog een maaltijd te nemen, dit was misschien mijn enige niet-zo-leuk momentje.

Dag 3

Dag 3 vond ik lastig en speelde ik hartstikke vals. Zondag ging ik namelijk met zuslief naar Utrecht en stond er opeens een spontane lunch van Stach voor m’n neus. Deze sapdag heb ik dus even verplaatst naar maandag. Of het dan nog telt? Voor mij wel!

SAM_7003

De nasleep

Waar veel mensen een soort van enorme terugval voorspelden, heb ik het eerder als kickstart ervaren. Ik ben me weer even lekker bewust van de voordelen van heel veel groente en fruit en het effect daarvan op je energieniveau gedurende de dag.  Ik heb me voorgenomen hier voortaan echt prioriteit aan te geven. Zelfs zo veel: dat ik overweeg om een sapje of twee aan mijn weekplanning toe te voegen.

KORTING!

Als jij ook benieuwd ben heb ik €15,- korting voor je! Dan hoef je alleen #inger toe te voegen aan je winkelmandje en gaat het allemaal automatisch! Kijk hier voor alle informatie over JUIZ-S with Dinner. 

#Spon

#Spon betekent dat ik door JUIZ-S gevraagd ben om het met jullie hier over te hebben. Dit mag de pret echter niet drukken, want ik promoot alleen de dingen die ik leuk vind. Na intensief speurwerk en jarenlange ervaring: is ook dít project met een glimlach goedgekeurd!

 

 

 

 

 

 

 

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *