Ingèr over Britt

Als Britt ergens geen zin in heeft, dan is dat aan alles te merken. Haar ogen op half 11, een blik die kan doden en haar manier van praten is dan té irritant voor woorden. Herkenbaar, hilarisch en super vervelend.

????????

Ik wil graag geloven dat we een tweeling zijn, technisch gezien zijn we dat ook, voor 25 dagen per jaar. Vandaag is het einde van deze gebeurtenis. Britt is jarig en opeens 24 jaar oud.

We zijn geen tweeling omdat dat we op elkaar lijken, integendeel. We zijn anders, maar delen dezelfde liefde voor schoenen, Italië en Italiaanse koekjes.

ROME (162)

Britt is voor velen op het eerste gezicht een enorme bitch, een arrogantje. Maar eigenlijk is het juist een lieverd, altijd tijd en een hartje van Becel goud. Waar ik altijd van opkijk is Britt’s eigen manier van dingen doen, Zelf dingen doen, alleen dingen doen.

Britt is op de hoogte van alles, iedere centimeter die we niet bij elkaar zijn wordt besproken. Vroeger was dit weleens anders. We deelden een kamer, Britt sliep boven in het stapelbed. Als ze de enge heks nadeed of vervelende verhalen vertelde, en dat deed ze vaak,  schopte ik haar bijna uit bed. Zo met mijn best lange tenen tussen de lattenbodem door, alle kanten op. Baas boven baas.

brittenik

En toch kan ze me  nog steeds irriteren..

Met het woordje ‘huh?’ Of ‘wa?’ Plat Brabants, als ze je, na drie keer zeggen, nog steeds niet gehoord heeft,  gewoon omdat ze niet luistert.

About to be is van ons, want samen doen we zóveel meer dan alleen. Een verzameling over afgestudeerd zijn en geloven in onze visie dat er meer is dan werk zoeken na je studie. Zelfontwikkeling. Achterhalen wat je dromen zijn, die dromen najagen.

 Pakken wat je pakken kan.

Want als wij uiteindelijk 80+ zijn en in een rieten stoel, truitjes breien voor de voedselbank, willen wij terugkijken op een leven waar we hebben uitgehaald.

 Gezien, geleefd en bereikt.

2014-10-20 18.10.25

 Britt, gefeliciteerd. Geniet, leef en lach een beetje extra vandaag. Ik ga er vanuit dat je je  prima vermaakt daar boven op die koude berg. Ik ben trots op je. 

 

Deel het met jouw wereld: Share on FacebookEmail this to someoneTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on Google+Print this page

4 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *