Ingèr: mijn drie regels

Zoals je weet ben ik als gymnius géén fan van uren op de cardio apparaten staan. Vrijwel zinloos if I may say so. Wil je echt resultaat? Dan moet je er hard voor werken en dat doe je door cardio, hiit en krachttraining te combineren. Zweten is van levensbelang en pijn is fijn.

Ik was niet altijd zo fanatiek, sterker nog: ik was de traagste bij gym en lag als eerste gestrekt op de bank. Iets met zware botten, onmogelijke idealen en zelfmedelijden.Nu is dat wel anders.

Niet door super streng te zijn maar door drie simpele ‘regels’…

1| Het verboden woord: ‘ik kan niet’

Verboden, omdat dit je nergens brengt behalve dan, dat je het niet kunt en ook nooit zult of zal kunnen. Door ‘ik kan niet’ te zeggen, stop je met je best te doen en lukt het ook niet. Het is enige uit-knopje van onze hersenen. De enige manier om iets te kunnen, is door het te doen en vervolgens steeds opnieuw te doen. ‘Ik kan niet’ is als de noodrem en net als in de trein zijn er grote gevolgen bij het misbruik hiervan.

2| Doe het goed

Een oefening doe je goed als je hem in zijn volledigheid doet, de juiste spieren aanspant en elke week weer probeert ietsje zwaarder, langer of vaker te gaan. Doe dit bij elke oefening in je training en ga tevreden naar huis. Doe dit ook met de rest van je leven(stijl): verwijder ‘afraffelen’ uit je vocabulaire en gij zult (als je later oud en gerimpeld bent) vrolijk sterven!

3| Doe je (aller beste) best

Je wordt net zo fanatiek, enthousiast,  energiek én fit als al die fitties online als je je best doet, want sporten is leuk. En hoe vaker je dat tegen jezelf zegt, hoe leuker je het gaat vinden, hoe makkelijker het wordt en des te meer ga je willen! Wederom toepasbaar op de rest van je leven. 

Ik blijf het zeggen:

YOU GO GIRL!

INGÈR

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *