Ingèr: Een brief naar mezelf

Op 2 februari 2014 schreef ik een brief naar mezelf. Het was tenslotte de dag voor mijn nieuwe leven en mijn verjaardag. Vol spanning en emotie schreef ik:

“Al mijn levenservaring, spaargeld en moed bij elkaar geraapt om de stap te maken en in Amsterdam te gaan wonen. Uit het niets, besluit ik om te willen rennen in het Vondelpark, af te studeren aan de Amstel en zelfstandig te zijn.”

en nu komt het:

“22 jaar, tijd om dingen mee te maken, wijzer te worden en eens rustig te gaan bekijken wat ik wil.”

Volgens mij was ik dronken.

Wat je hieruit kunt concluderen is dat ik zo’n Disney meisje ben wat altijd vol clichés nadenkt over het leven. En dit heel mooi wil vertellen.

Of je concludeert niks en bent al gestopt met lezen. Ook prima.

Het jaar 2014 gaf me in ieder geval genoeg reden om er even bij stil te staan.

In 2014 heb ik in Amsterdam gewoond. Stoer vind ik dat. In 2014 ben ik, samen met zuslief, afgestudeerd. Hallelujah. Heb ik Mark ontmoet, ben ik lief geweest en zóveel wijzer geworden.

In 2014 ben ik mijn lievelingsoom verloren. Een oom die dit maar al te graag had gelezen en gegarandeerd commentaar had gegeven. Een oom die je mist als je hem kende. Een die het verdiend genoemd te worden.

In 2014 besloot ik dan ook alles te gaan doen wat ik wil doen. De egoïst in mij, ging vijf keer op vakantie.Sicilië in Oktober was een echte afstreper. In 2014 besloot ik ook mijn gezondheid en doelen weer prioriteit te geven. Nog harder te sporten en blijer te zijn.

In 2014 begonnen wij met het opschrijven van onze visies en het delen van onze verhalen, hier op abouttobe. Als echte wijsneuzen, bloedverwanten en carrièretijgers en andere woorden die nader zullen worden toegelicht.

In 2014 ben ik erachter gekomen dat familie hebben leuk is. Dat je moeder iemand is waar je zuinig op moet zijn. Dat mijn vaders kip toch wel lekkerder is dan die ik zelf maakte in Amsterdam. Dat mijn broer eigenlijk best aardig is en dat mijn even-grote-zus veel meer op me lijkt dan ik altijd dacht.

In 2014 heb ik lessen geleerd die in 2015 zeker een vervolg zullen krijgen en die met minstens zoveel clichés verteld zullen worden. En zoals jullie al hebben gelezen, staat er genoeg op de lijst.

Maar nu eerst nog even Londen.

Joe.

 

Deel het met jouw wereld: Share on FacebookEmail this to someoneTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on Google+Print this page

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *