Ingèr en ondernemen: wat doe je nou eigenlijk?

Ingèr wat doe je?

Op de laatste familie dag werd het me duidelijk dat niet iedereen weet wat ik nu eigenlijk doe. Hetzelfde geldt als ik oude bekenden tegenkom of Facebook volgers. Maar iedereen is wel heel nieuwsgierig. Zo ook de chick in de winkel die me volgt op Instagram en zich afvroeg hoe ik mijn geld verdiende, nu ik mijn baan op heb gezegd. Freaky dat iedereen ook echt leest wat ik zeg trouwens.

Oke, wat ik dus doe?

Ik doe eigenlijk heel veel.

En eigenlijk ook nog heel veel niet. Met de nadruk op nóg niet.

Het begon allemaal bij

Een dagboek. Vroeger schreef ik er al van alles in. Vooral de negatieve dingen, waarover ik verdrietig was. Zo had ik een ruzie met klasgenootjes en las ik dat zij zich achter de bosjes gingen verschuilen. En dat vond ik echt heel STOM. Ik citeer het letterlijk nu. Ik was 8 en wist niet beter. In de jaren daarna beschreef ik vooral hoogte- en dieptepunten. Dingen die ik niet wilde vergeten. Soms schreef ik maanden niet en dan weken aan een stuk.

Ik wist nooit dat schrijven echt een ding was, tot ik complimenten kreeg van mijn leraar op het HBO. Het vak ‘bloggen’ werd favoriet. Ook al duurde het keuze vak maar 4 weken, ik dacht: JA DIT WIL IK. en dat gevoel, werd heel belangrijk.

Ingèr wat doe je?

Dit was de header van mijn toenmalige website. Charmant, he?

2 jaar later

Afgestudeerd en veel vakanties op de planning. Tijd om na te denken. Ik besloot mezelf de tijd te geven om te ontwikkelen. Dingen waar ik plezier in had, te verbeteren. En zo ontstond het ABOUT TO BE idee. Het gaat over zijn, over van A naar B komen door hard te werken en over een about to be everything I can be idee. Dromerig? Zeker. Vind ik het leuk. Yes sir!

Nu, weer 2 jaar later, ben ik hier. Baan opgezegd en meer ideeën dan mijn ADHD hoofd aankan. ABOUT TO BE ging altijd al over mijn ding doen en dat ding delen. Met de hele wereld, of alleen mama en papa, mijn trouwe lezers. Zodra je merkt dat je iets niet meer doet met je volle hart en er geen plezier meer in hebt, mag je er wat mij betreft mee stoppen. So I did. Mijn ideeën waren namelijk groter en belangrijker. Dat zijn ze.

En nu?

Nu heb ik 2 bedrijven. ABOUT TO BE is er een. Met een missie om YOU GO GIRL dingen naar een next level te brengen. Met een missie om meiden te raken, inspireren en misschien zelfs te helpen. Zonder hierbij arrogant te klinken, hoop ik dat ik dat kan.

Het andere bedrijf gaat ook over social media. Maar dan met Mark en hoe wij anderen hierbij kunnen helpen. Ondernemers die niet weten wat ze er zoeken moeten, die een beetje structuur nodig hebben of juist enorm creatieve ideeën. Ondernemers die behoefte hebben aan een online strategie. Hoe zij kunnen komen waar ze willen zijn.

Dat is pas tof. Schrijven is leuk, maar content creatie is álles. Daar mag ik pas echt los. Ik hou ervan om na te denken over hoe je een missie/visie/doel van een bedrijf/merk door middel van creatieve content kunt omzetten in iets visueels of iets aansprekend. Iets waardoor duimen stoppen met scrollen.

Wat doe ik dus?

Heel veel koffiedrinken. Heel veel scrollen op social media en tikken op de laptop. Iets teveel pauzes inlassen. Ik vlog. Ik blog nog steeds. Instagram, Youtube, Facebook en Twitter af en toe. Ik werk samen met merken die bij mijn ABOUT TO BE en YOU GO GIRL visie passen. Probeer daar goed over na te denken. Probeer nóg meer na te denken over verhalen en manier om zelf #yougogirldingen te vertellen. Ik help veel bedrijven met social media. Zet de doelen van deze bedrijven om in content series en ideeën. Zorg ervoor dat je graag naar die ene winkel wilt of online naar hen wilt luisteren. Dat je blijft hangen en gaat volgen. Ik kweek heel veel enthousiasme. Maak veel foto’s en video’s van mezelf. Bel naar mama voor advies en peptalks.

 

Ingèr wat doe je?

Wat ik dus eigenlijk doe?

Mijn ding. Wat ik NU wil doen. En dat dan, dubbel en dwars en door elkaar.

#Ingèrenondernemen

Ik heb ook besloten dat ik het zoveelste meisje ga zijn die haar ondernemers verhaal met de wereld gaat delen. Niet omdat mijn verhaal uniek is of super spannend (ik drink echt veel koffie en typ heel veel op mijn laptop), maar omdat ik graag dingen deel en dit precies is waar ABOUT TO BE over gaat. Dus verwacht de volgende keer een verhaal over mijn ondernemer-valkuilen en hoe ik ervoor zorg dat ik niet overspannen raak. Dat laatste is nog best moeilijk, kan ik je zeggen.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *