Inger en ondernemen: thuiswerken

thuiswerken

Wat een luxe. Je eigen tijd bepalen, thuis werken, de hele dag in pyjama rondlopen en niemand die op je vingers tikt of kijkt. Je vermijdt daarnaast ook nog eens de spits, bent dus goed voor het milieu en je kunt je lunch zelf maken. Heerlijk vind ik het en ik blijf het zeggen: dit was mijn beste keuze ever. De opdrachten vliegen ons om de oren en mij hoor je niet klagen. Maar er zit ook een ‘maar’ aan.

De bank

Ieder normaal persoon houdt van zijn/haar bank. Dat is de chillplek. Sommigen noemen zich vol trots bankhangers en ploffen erop. Nou, ik werk er tegenwoordig. Mark zit aan de tafel, die in de Ikea groter leek dan hij daadwerkelijk is. Ik zit aan de kleine tafel bij de bank, want dat deed ik thuis ook altijd. De bank is ook niet perse het probleem, het zitten vooral. Of ja, misschien is het toch het zitten óp de bank. Hij ligt namelijk ook lekker. En van zitten word ik lui, dus ga ik soms liggen. Tussendoor.

Een van de redenen dat ik op kantoor altijd op een zitbal zat. Zo een waarbij je jezelf de hele tijd moet corrigeren met je buik en dus actiever zit. Om dit veel te lange verhaal kort te maken, de bank is dus een probleem.

thuiswerken

De hitte

Wij wonen in een fraaie loft en dat stond bovenaan onze gezamenlijke bucket list. Een loft in Eindhoven in een oud schoolgebouw. Alles ziet er fraai uit en is op 5 minuten van de binnenstad. Allemaal vinkjes en smileys. Alleen in de winter tocht het er soms en in de zomer, nu dus, is het er bloedheet. Zit je dan, te concentreren op taken, klussen en creatieve schrijfsels, met twee lawaaierige waaiers op je gezicht en het zweet in de oksels van je knieën.

De poets

Ik ben niet de meest opgeruimde persoon en mijn kleding wordt gewassen en opgevouwen door mijn moeder, daar heb ik absoluut geen schaamte voor. Is dat erg? Ik heb gewoon andere kwaliteiten. Maar soms krijg ik opruimbuien. En dan moet alles, dus ook deadlines, even wijken voor zo’n bui. Gaat de stofzuiger over de belangrijke papieren heen (waardoor alles scheurt/kwijtraakt) en is dweilen opeens belangrijker dan worldpeace. Prioriteiten stellen, zeggen we dan.

Bovenstaande dingetjes + de coolheidsfactor zijn de redenen dat we naar kantoren aan het kijken zijn. Het liefst in een creatieve sfeer met Instagrammable muurtjes en een plek voor echte vlogs. Tot die tijd stop ik met klagen, want ondanks de rommel, de troep en de bank, bepaal ik wel helemaal mijn eigen ding en doe ik wat ik altijd wilde doen. En kan ik naar de sportschool wanneer ik wil. Big YES!

Meer jeej’s dan meh’s, geloof me!   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *