Ingèr in Tenerife: Tijd om na te denken

Hier op tenerife heb ik tijd om na te denken.Niet dat ik de hele dag op m’n gat lig, daar ben ik veel te Ingèr voor, maar toch. Ik heb minder om handen en de zon maakt me best lui.

Het ‘ik ben net wakker maar zielsgelukkig’ gezicht.

 
Ik begin hier de dag met een rondje rennen. Vraag me bij iedere stap af hoe ver en hoe lang ik nog moet en geniet er tegelijkertijd ook van. Bijna vreemd te noemen.

Ik, de zelfverklaarde gymnius die deze zomer vol zelfvertrouwen ging genieten van haar harde werk, heb toch een beetje last van ontevredenheid en teveel vergelijkingsmateriaal. 

De halve samenleving van Engeland die hier aanwezig  is,laat me niet per se groen zien van jaloezie, #nooffence. Wat ik lees en zie in de boekjes, de strakke Spaanse meiden en juist alle schaamteloze crop top dragende Engelse om me heen des te meer. Dat ze zich zorgeloos voelen in die confronterende outfits, dát vind ik jaloersmakend. 

Noem het last van een ongezonde drang naar perfectie. Áltijd beter willen, meer willen en veeleisend zijn, is niet per definitie de ‘gelukkige goaldigger’ zijn. 

Dat is een smal evenwichtsbalkje en daar val je wel eens vanaf. Een vage lijn, eentje waar je voor moet waken.

ingezoomd op de groente natuurlijk

Zo was ik van plan gezonder te eten dan ik nu doe, meer te sporten in een gym dan ik nu doe en vooral iets meer te genieten van m’n nieuwe zomerkleding dan ik nu doe. Sterker nog, ik had dit met mezelf en m’n spiegelbeeld afgesproken (lees: streng toegesproken). 

Maar toch.

Het gaat erom hoe vaak en hoe hoog je springt bij het opstaan toch?  

special effects: moeder natuur

Ik geniet ‘s ochtends van m’n run op de boulevard, met het geluid van, en uitzicht op de zee. Ik geniet een uur later ook éxtra van dat uitgebreide ontbijt met vers brood op het balkon. We bakken eieren, eten kipfilet en magere yoghurt maar ook jam, kaas en overheerlijke krokante muesli met noten en (te)veel suiker. Dat me dat niet direct dichter bij m’n doelen brengt, zet me weleens aan het denken. Normaal gesproken ben ik bijna gefixeerd zuinig met koolhydraten en royaal met eiwitten, nu even niet. Dat is toch lastiger dan ik dacht.

Ik ben niet het type wat ‘los gaat’ op vakantie omdat het vakantie is, tenminste, niet meer. Ik gun mezelf wel een beetje extra en moet daar mee dealen. Weet dat ik geen gedisciplineerde superqueen ben, geen beyoncé lookalike maar ik ben wel een verdomd harde werker. Dus preach ik even mee met het motto ‘imperfect = i’m perfect’. 

berg op fietsen is een hobby

Ik loop hier in crop tops, strakke rok en mini bikini’s. Ik heb nog wat jiggle links en teveel centimeters rechts, ook die vervelende stem in m’n achterhoofd die zegt dat ik me moet verbergen. Ik zou dolgraag 24/7 die positieve tijger willen zijn, die ik zo graag ben, maar soms moet je even vallen en weer opstaan. 

En op vakantie moet je vooral genieten.

Genieten van cliché uitzichten en de daarbijhorende foto’s

Van het weer, van je sterke beenspieren bij het berg op fietsen en van het lekkere eten. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *