Ingèr, rust jij ook weleens uit?

rust

Een vraag die ik vorige week voor de zoveelste keer via Instagram gesteld kreeg. Rust jij uit, Ingèr? Reden genoeg dus om er in deze blogpost uit te leggen óf ik uitrust -en dat doe ik echt- en hoe. Samen met Koopjesdrogisterij, want, je raad het al, supplementen spelen ook hier een rol in.

In en uit balans

Ik ben nu een jaar ondernemer en ik heb héél veel over mezelf geleerd. Aan het begin negeerde ik bijvoorbeeld een tijd lang de drang om te sporten en veranderde ik een klein beetje in een lui, ongelukkig mens. Ik sprak met mezelf af dat niet te laten gebeuren en ging weer aan de slag. Vier á vijf keer per week trainen kreeg weer prioriteit, want sporten is (en blijft!!) een vorm van rust voor mij.

Rust

Hoofdrust bedoel ik dan

Sporten zorgt ervoor dat ik mentaal in orde blijf, denk ik, en dat noem ik hoofdrust. Om dat te behouden is sport dus een belangrijk moment, maar ook alleen zijn (zonder mensen, yes please) en bijv. Netflix. Aan iets anders denken dan mijn to do’s in ieder geval. Maar ook bijvoorbeeld niet elke dag op kantoor werken, maar overal en nergens kunnen zijn. Af en toe een avondje niks. Date night. Minimaal 1x per week thuis in Vlijmen zijn. Genoeg buiten zijn.

Het ding is, ik ben vaak te laat met het inplannen van een van deze dingen. Ben niet volledig in tune met wanneer ik dit voor mezelf moet inplannen. En dan gebeurt er dit. Óf ik heb een enorme rotdag en ik ben niet vooruit te branden. Dit duurt soms langer dan een dag. Óf ik kan mezelf wel uit bed schoppen, maar ik ben absoluut niet productief. En krijg stress van mijn eigen werk manier. Een soort semi-instort bui. Komt allebei op hetzelfde neer en is precies níét wil.

Maar als ik zo’n punt bereikt heb, ga ik ook niet door. Niet meer in ieder geval, heb ik laatst besloten. Tegenwoordig accepteer ik zo’n dag. Ik kan dus wel degelijk op stop drukken, of pauze, al is het abrupt en nog niet tactisch gepland. Ik kán op de rem drukken.

Rust

Het weekend

In het weekend plan ik steeds minder werk in. Events en schrijfwerk daar gelaten, maar het weekend is vooral familietijd. Voor mijn inner-goaldigger niet altijd even fijn, want stiekem voelt dat soms als lui zijn, maar voor mijn innerlijke rust juist héél belangrijk. En het brengt altijd goede energie voor de maandag.

Héél goed slapen

Slaap is echt mijn beste vriend voor ‘hoofdrust’. En om goed en vast te slapen, neem ik magnesium een uur voordat ik in bed kruip. En ik weet dat dit de 100e keer is dat ik het hier over dit wonder mineraal heb.  Goed slapen is ALLES. Volgens mij verwerkt je hoofd alles in je slaap en dat vind ik een fijne gedachte. Ik neem standaard, élke dag, een magnesium tablet voor het slapengaan. Ik gebruik nu die van AOV en heb een potje van Vitortho klaar staan, beide van Koopjesdrogisterij. Het staat bekend als ontspanningsmineraal en speelt een rol bij de aanmaak van melatonine, het hormoon dat ons slaap ritme reguleert. Deze info heb ik van Zechsal, btw. Ik heb vooral het idee dat ik vaster slaap met Magnesium en beter op kan staan.

rust

Niet stilzitten

Voor fysieke rust van de gym is het belangrijk om niet elke dag te trainen. Die tijd heb ik gehad, maar nu plan ik rustdagen voornamelijk in op drukke dagen qua werk. Belangrijk vind ik wel om juist niet stil te zitten en van afspraak naar afspraak te hoppen. Er is niets wat me gekker maakt dan een hele dag binnen en stil zitten. Op zo’n dag spreek ik dan af om toch nog iets te doen qua beweging. Met lekker weer vind ik dat makkelijk: dan ga ik naar buiten wandelen of een paar km hardlopen. Soms fiets ik genoeg om het beweging te kunnen noemen. Met slechter weer trek ik me toch snel terug, want voor cardio in de gym ben ik nog altijd slecht voor te motiveren. Daar moet ik nog iets op verzinnen.

Ik ben heel benieuwd naar jouw manieren om rustig/chill/sane te blijven. Wat doe jij voor koprust?

Ps. Deze blog bevat gesponsorde content. Samen met Koopjesdrogisterij ga ik namelijk op zoek naar de beste supplementen voor mijn levensstijl!

 

 

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *