8 redenen waarom je geen blogger moet daten

Ik ben net terug van een heerlijke vakantie met m’n lief. 14 dagen alleen samen was nieuw maar volgens mij vindt -ie me nog steeds aardig. We hebben genoten, maar twee bloggers in een kleine studio kan nogal vermoeiend zijn.

Blogger 1 + blogger 2

Hieronder een aantal redenen waarom jij dus eigenlijk geen blogger moet daten. Luister.

1. Picture perfect. Mode blogger of niet, ze moeten er altijd piekfijn in orde uitzien. Anders mislukken foto’s en is hun content niet waardig genoeg.

2. Social media boven alles. Ze grijpen ‘s ochtends eerst naar hun telefoon om het aantal likes te checken voordat ze jou knuffelen.

3. Altijd online. Dat betekent dat elke gebeurtenis vastgelegd moet worden. Elke lunch moet gefotografeerd worden, elke happening onthouden, opgeschreven of genoteerd en het liefst staat er non stop een recorder aan om eventuele geniale uitspraken niet te missen. Tenminste dat zou best handig zijn bij mij.

4. Onderwerpen en dagjes weg. Het plannen van events en uitjes draait vooral om het verzinnen van invalshoeken, spetterende titels en leesbare koppen. Álles voor de leesbaarheid. En je weet nooit wanneer ze een goed idee krijgen.

5. ‘Leef een interessant leven’. Het beste advies aan alle soorten bloggers. Dit betekent wel, dat pyjama’s en bankhangen ook op zondagen zeldzaam zijn. Of het moet een héle leuke pyjama zijn. Foto waardige pyjama’s

6. Kritische blik. Bloggers zijn vaak zelfbenoemde critici en hebben een mening over alles. Vind jij een gewoon ijsje prima, bloggers willen een super deluxe coupe met verschillende versieringen en inclusief vuurwerk bij de best beoordeelde gelateria van Trip Advisor. Kost-je-wat. Heb-je-ook-wat.

Frozen yoghurt met vers gestampte kokoscrème en super suikervolle granola in een roze potje met chocolate chip cookies.

7. Even w a c h t e n. Is het niet hashtags plaatsen, dan moet de filter van de foto anders. Reageren op de volgers kost ook zeeën van tijd. Je komt standaard 15 minuten te laat omdat er altijd wat te doen, zeggen of reageren is.

8. Woordenkots. Altijd een notitieboekje bij de hand, een pen en ook de note functie van de telefoons wordt volgezet met handige woorden. In het vliegtuig niet gezellig na babbelen over de vakantie, maar tikken op de smartphones voordat alle herinneringen vervagen.

Toch, en je verwachtte het al, heeft het ook veel voordelen. Een blogger ziet namelijk het mooie van alles, maakt het mooiste van de simpelste dingen en niets wordt vergeten, want alles is vastgelegd. Een blogger is altijd in voor wat nieuws en spontaans. Een blogger weet de beste hotspots, restaurants en go to’s via collega bloggers.

zelfverzonnen tapas of gewoon zoveel mogelijk bestellen.

Soms is een blogger dus best handig en soms is een blogger ook best lief.

Vooral als ik het ben. Of hij. Wij samen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *