Ingèr verslaat: De gekwetste ziel

Ik las een artikel over respect voor vrouwen. Over een schrijfster die zich beledigd voelt omdat De Vrouw niet meer wordt gerespecteerd om haar binnenkant, om haar karakter. Ze vertelt over de vrouwen die willen voldoen aan de fantasieën van de man en dit vervolgens verpesten voor ‘de rest’. Bedolven onder ‘Orange tans, fake lashes & mini skirts’. Ze vindt dat ‘de normale vrouw’, whatever that may be, niet als een lustobject behandeld moet worden.

 ‘A large portion of today’s men are momentarily allured by hair extensions, large chests, big bottoms and stilletos. They think sexuality comes in the form of bronzed skin, bikini waxes and fake eyelashes.’ 

Het is niet dat, wat ze zegt, onjuist is, of onaardig, maar het is wat ze vergeet te vermelden wat mij, en iemand anders op Facebook waar ik dit artikel vond,  wakker schudde…

Het zijn namelijk niet de mannen die een masker aan foundation opsmeren, het zijn niet de mannen die de mini rokjes, hotpants en decolletés kopen. Het was ook niet ‘de mannen’ die besloot dat het een belediging is om ‘hot’ genoemd te worden. Dat was zij.

Wij vrouwen, sloerie of geen sloerie, zouden onszelf moeten leren dat mooiheid niet iets is waar we om moeten vragen of iets wat we moeten horen. Dat geen man. of vrouw, ons mooi moet vinden, om het te zijn. Voordat we mannen de schuld geven van onze ‘unhealthy habits’ en onmogelijke idealen’ moeten we, stuk voor stuk en allemaal, beslissen dat we mooi zíjn. Mooi, hot, beautiful, genoeg, knap, lekker of hoe je het ook wil noemen, dat we dat in ieder geval zijn.

De lieve, vrouwelijke, gekwetste schrijver heeft een punt, orange tans zijn niet voor iedereen weggelegd. Maar ze vergist zich wie ons nu de hokjes in duwt, en wie bepaalt dat we aan de idealen moeten voldoen. Ze vergeet dat mooi zijn gelijk staat aan zelfvertrouwen, in gelukkig zijn. Dat respect voorkomt uit zelfrespect.

Ze vergeet dat het veel gemakkelijker is om iemand de schuld te geven van onze onzekerheden, dan er daadwerkelijk wat aan te doen.

Ze vergeet dat ‘mooi’, blij zijn met jezelf is.

En bovenal vergeet ze dat: haters gonna hate.

haTERS3

 

 

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *