Ingèr weer fit, maar nu heel langzaam

Dag in Eindhoven

Terwijl Linda de Mol een gezamenlijk afvalfront vormt met haar volgers en de eerste zonnestralen tussen de laatste winterstormen voorbijkomen, wordt de Nederlandse wereld zich langzaam weer bewust van de naderende bikinideadline. En hoewel ik zeker voor 365 dagen fit ben, denk ik stiekem hetzelfde… Ingèr weer fit dus.

Al een tijdje

Ik weet niet precies wát ik de schuld moet geven, maar mijn lijf en mindset uit 2015 gingen in 2016 een beetje verloren. Ik had naast mijn fysiek namelijk nóg heel veel meer doelen die ik wilde halen. En dan ga je prioriteiten stellen, en inderdaad, soms de verkeerde. Om het lange, vaak vertelde verhaal, korter te maken: ik ben nog steeds/niet echt/niet heel tevreden met mijn looks.

Hoe oppervlakkig dat ook klinkt.

ingèr weer fit

Vroeger en nu

Het verschil met voorheen is echter, dat mijn leven er niet vanaf hangt. Het is nu niet zo, dat het allemaal ophoudt. Dat ik mezelf niets gun, omdat ik ‘niet fit genoeg’ ben. Dat ik denk dat ik niet genoeg ben, omdat ik er minder fit uitzie. Noem je dat volwassen worden? Of is het een gevalletje, been there done that?

Improve Health helpt

Naast de gebruikelijke hulp van Mark, die chocola uit mijn handen slaat in de supermarkt of afkeurend kijkt als ik thuis kom met (weer) een ‘aanbieding’, heb ik ook de hulp van wat experts ingeroepen. Improve Health: een online lifestyleprogramma, waarbij verschillende experts (fysiotherapeuten, diëtisten, psychologen en bewegingswetenschappers) je een extra duwtje in je rug geven.

Dat duwtje betekent een persoonlijke pagina waarbij je een trainingsschema volgt en daarin ook je progressie kunt bijhouden, zodat je steeds zwaarder gaat trainen. Daarnaast krijg je hulp bij voeding door middel van een tracker die je macro’s en calorieën aan geeft. Maar het fijnste zijn de lessen: elke dag krijg je een nieuwe les. Deze beschrijven hoe je je maaltijden kunt verbeteren, geven recepten, leggen uit waarom je zo moet trainen en waar het allemaal begint.

ingèr weer fit

Mijn grootste frustratie

Toen Improve Health mij vroeg om samen te werken, zei ik: maar ik ben geen beginner. Mijn grootste frustatie is namelijk als mensen ongegronde informatie delen over sport en voeding en vervolgens doen alsof ik dom ben. Ik heb me de afgelopen jaren hier namelijk echt in verdiept en ik wil blijven leren, maar dat bij jezelf toepassen is wat lastiger. Het is eerder verwarrend.

We beginnen klein

Door die druk van mezelf en het juist al denken te weten, wist ik niet waar ik moest beginnen. Zij wel. We zijn heel langzaam stappen aan het maken, bij een goed ontbijt vol groente en weer regelmatig trainen. Zo gaan we steeds een stapje verder. Heel langzaam, totaal niet Ingèr-achtig, maar het voelt heel goed. Dat ontbijt was de laatste tijd namelijk vaak een eiwitreep en is nu weer vaak een omelet met groente, of zelfs broccoli.

ingèr weer fit

Mijn doel

Ik kan nu weer roepen dat ik 75 dagen heb om super fit te zijn, maar zo werkt het niet voor mij. Mijn doel is superlekker in mijn vel zitten en duurzame ontwikkeling maken. Stap voor stap progressie boeken, slimme keuzes maken qua maaltijden en weer plezier hebben in trainen. Ik wil ook heel graag als een normaal mens leren snoepen. Niet een hele reep, maar een stukje en niet een heel weekend, maar gewoon zo af en toe, tussendoor. Bewuster eten is ook zo’n ding. Nou ja, vol goede moed vooruit in ieder geval!

Ik hou jullie op de hoogte van mijn progressie!

*********************

Dit artikel bevat gesponsorde content. Dat betekent dat Improve Health en ik samenwerken. Zoals je ondertussen weet werk ik alleen samen met bedrijven die ik zelf uitgebreid heb gekeurd en als positief ervaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *