Ingèr’s challenge: update week 2

Mijn week was nagenoeg -en zonder te streven naar- perfect. Geen cravings, hard gewerkt en –min 3 kilo. As we like it.

In plaats van me te focussen op nee zeggen en niks mogen zei ik juist dat alles mag, maar dat ik het niet wil. Ik pakte mijn ontbijt later, at overdag vrijwillig -en met gemak- minder en hield ‘s avonds calorieën over voor een eiwitrijk ‘toetje’ om eventuele snackhand-attacken te voorkomen.  Door goede voorbereiding, járenlange ervaring en intensief speurwerk werd het ‘kleine’ doel om elke dag mijn voeding tracken een makkie.

2015-07-27 20.32.09

Ik ben een (knoeiend) koekiemonster.

Ik voel me stoer als ik nee zeg en veel verrassender nog:  ik leer zó veel door nee te zeggen.

Door mezelf dagelijks te wegen kan ik nu kijken waar ik op reageer en hoe. Door mijn PDS weet ik niet meer zo goed wat wel en niet zo’n goed idee is. Bijvoorbeeld, vorige week at ik op een dag twee oh yeah victory bars en dus teveel vezels. In de reclames lees je vooral dat vezelrijk eten gezond is, maar teveel vezels kan er juist voor zorgen dat je vocht vasthoud, buikpijn krijgt enz. Nu kan ik bij trek kiezen voor nóg een reep, maar herinner ik mezelf aan hoe dat de volgende dag voelt, slim hè?

Wist ik vroeger veel…

Ik zei zelfs nee tegen "Koekiemonster Donuts".

en toch zei ik NEE tegen “Koekiemonster Donuts”.

Wat ik voor lekkers at?

Chocolade met nep Oreo en echte Oreo koekjes, de beste combinatie ever.  En, als je even niets zoets eet, niet snoept,  smaakt het des te beter. De donut man in Tilburg vond dat ik de volgende keer wel écht moest proeven.

Ik moet vaker niet snoepen. Helpen jullie me herinneren?  

Tips en tricks 

Allereerst: overtuig jezelf. Je doet het omdat je het wil, niet omdat het moet. Dat was/is bij mij steeds de trigger. Daarnaast helpt kauwgom knauwen, overmatig thee drinken en niets in huis halen ook super goed. Same old, same old. 

Dit koop ik dus allemaal niet...

Dit koop ik dus allemaal niet…

Het nieuwe doel?

Élke dag 15 minuten cardio. Nét zo lang tot ik het leuk vind.

Are u kidding me

Ja. Dat is pas echt overtuigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *