Ingèrs grote Cardio Ultra schoen test

Let op: dit is een hele enthousiaste update over de Reebok Cardio Ultra en hoewel de schoenen zijn gesponsord zijn deze resultaten gebaseerd op jarenlange ervaring en intensief speurwerk door Britt & Ingèr Vierhout.

Britt is al jaren op zoek naar de perfecte sportschoen en ik ben zo’n meisje wat squat op hardloopschoenen #notdone. Sportschoenen, om daadwerkelijk te sporten, moeten net als alle andere schoenen voldoen aan onze hoge eisen. We zijn streng en willen enkel ‘mooie pareltjes’ aan onze voeten. Dit keer hadden we allebei geluk! Ik als harde werker en zij als hardwerkende blogger uitgenodigd worden voor het ultieme groepsfitness festival inclusief vette goodies = happy us!

SAM_1235

Reebok Cardio Ultra: cardio here I come!
Een studio schoen voor intensieve training. Zo luidt de slogan. En gelijk hebben ze, als je het mij vraagt. Een stevige schoen, goede zool en ook nog eens mooi om naar te kijken. De ideale combi.  Aangezien mijn cardio wel een hoger niveautje kan gebruiken, voel ik me geroepen. Britt heb ik ook niet horen klagen trouwens.

If the shoe fits
De Reebok Cardio Ultra zitten strak om je voet, maar bieden bij de tenen voldoende ruimte om te spartelen. Dat is handig als je een ‘vierhoutenteen’ hebt. Don’t ask, zijn gewoon lang.  Anyway, je sprongen tijdens GRIT CARDIO lijken hoger, zwakke enkels hebben niets te vertellen en ik weet bijna zeker dat je PR’s verbreekt in het krachthonk, maar dat moet ik nog eens meten.

SAM_1243SAM_1241

Om ons ‘intensieve speurwerk’ in beeld te brengen hebben wij de advertentie erbij gepakt en beoordeeld:

  1. AdaptAMove bovenwerk met verstevigd gaas en een flexibele kooi voor ondersteuning in alle richtingen.

Alleen het woord ‘adapt a Move’ al. Deze schoen presste heerlijk bij de legpress gisteren, loopt prima op de loopband en je GRIT harder dan je deed. Flexibel in alle richtingen? CHECK!

  1. Laag gesneden model voor mobiliteit met PlayDry-voering voor vochtregulering

Eerlijk is eerlijk, ik ben geboren zonder zweetklieren in mijn voeten, it’s a handicap, oh no wait. Of mijn oordeel over deze ‘PlayDry schoen’ dan nog steeds geldt, I don’t know. In ieder geval:  zo droog als kurk na 15 uur (!!!) werken tijdens ONE LIVE Amsterdam, een heavy GRIT sessie en de eerste legday na griep.

  1. Drielaags schuimrubber onder de voorvoet voor ongelooflijke schokdemping onder de bal van de voet.

En die ongeloofelijke schokdemping voel je.

  1. Verbeterde ondersteuning onder de voetholte, gevormde plaat en stevige hiel voor stabiliteit en schokdemping waar je dat nodig hebt

Als mijn rechterenkel ooit nog dienst weigert dan herinner ik ‘m aan deze schoen. Ondersteund I was en mijn balans tijdens lunges voelt ook beter, kan dat?

  1. TurnZone en radiale flexgroeven voor 360 graden mobiliteit

Het testen van 360 graden mobiliteit kan eigenlijk alleen maar met dansjes, toch? Hier kom ik dus nog op terug zodra ik mijn eerste BODYJAM ervaring heb gehad!

De algemene conclusie

Geboren als Vierhout is eerlijkheid mijn enige talent. Ik lieg dus niet als ik zeg dat deze schoenen mijn cardio naar the next level gaan brengen. Dat deze positieve recensie om een krijgertje gaat is dus puur toeval. Conclusie genoeg?

Interesse in de Cardio Ultra? Kijk op www.Reebok.nl, kies je kleur en let me vooral even know,

Ps. Kijk dan ook even naar de vijf-sterren recensies, dan weet je meteen dat ik niet lieg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *