Ingèr’s ongezonde gewoontes

De gymnius in mij is nooit klaar en wil nog meer. Ik nog wat kwijt en het mag allemaal smaller/strakker/sterker. Strevend naar een killerbody en meer abs & booty, wil ik proberen te genieten van deze ‘lifestyle’ die velen als tijdelijk beschouwen. Dat  noem je ook wel ‘op zoek zijn naar balans’, maar dat klinkt zo zweef-teef-erig.

Ik geloof niet in crash diëten, verboden middelen en ook niet in jezelf van alles ontzien. Wat ik wel geloof is keuzes maken, verantwoordelijkheid nemen voor je keuzes en kiezen op basis van doelen. Een verschil maken in ‘niet willen’ en ‘niet mogen’. Wat niet altijd even gemakkelijk is trouwens.

Ik moet mezelf verantwoordelijk stellen voor:

  1. Het dagelijkse snaaien, snoepen en graaien
  2. Het willen van- en toegeven aan zoete zooi na het eten
  3. Het opeten van andermans troep (tot de laatste kruimel) en daarmee bedoel ik de snoep-kast-vullers, Cruesli kopers en snack-a-jack-snackers. Kortom: de andere bewoners van dit huis
  4. Het door eten als ik al vol zit, gewoon omdat het zo lekker is
  5. Het hebben van de portiecontrole van een kleuter
  6. Het niet consistent genoeg zijn om doelen (snel) te bereiken
  7. Het niet instaat zijn om mezelf te motiveren bij een slechte bui
  8. Het verzinnen van super goed klinkende excuses om mezelf te overtuigen
  9. Het stellen te strenge regels die falen onvermijdelijk malen
  10. Het negeren van mijn kennis en het allemaal met volledig verstand tóch doen

Hierboven staan mijn tien ongezonde gewoontes die ervoor zorgen dat ik nog niet ben waar ik wil zijn. Mijn tien ongezonde gewoontes die jarenlang ‘gewoon’ zijn geworden. Die ook niet zomaar weg te wuiven zijn. Mijn tien ongezonde gewoontes waar ik elke dag aan werk, de ene dag wat harder dan de andere. Mijn tien ongezonde gewoontes die ooit, snel, of binnenkort om-ge-buigd worden tot gezonde, doelbewuste gewoontes.

Ik wil, dus ik kan.

SAM_1836 SAM_1840

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *