IT DOES NOT GET BETTER DAN DIT

Britt vermaakt zich in het zuiden, heeft last van de zon en propt teveel ‘vakanties’ in één zomer. Ik moet me dichter bij huis vermaken en kwam uit op dit:

Naast een super grappige naam en een veel te drukke menu kaart vol onzin en grapjes, was alles wat ik op m’n bordje kreeg, één groot feest.  

 

2015-06-18 21.05.19

Samen met Lisanne

Alles op een dienblad, verschillende vorken, borden en schaaltjes en geen nette servetjes. Alles chaotisch, leuk en gezellig. Een menukaart met grapjes en nog grappigere foto’s. Gerecht omschrijvingen die je drie keer moet lezen, voordat je zeker weet wat er staat. Kortom: een restaurantje waar je zin van krijgt.

Restaurant DIT in Den Bosch, met zijn kleine vriend ‘Dit ook’ aan de overkant is  voor iedereen een aanrader. Ouders met kleine kinderen, de kleintjes krijgen een verassing ei als toetje, vinden-ze-leuk.  Ouders zonder kleine kinderen: zorgeloos veel eten zonder rolmodel te zijn, dat wordt knauwen en knoeien. Dit is ook leuk voor stelletjes en stelletjes to be. Maar het beste is Dit met vriendinnen.  Je geniet net wat meer van overdreven grote chocolade toetjes, (te) gekke gerechten en goede verhalen met goed vriendinnengezelschap.

Restaurant Dit is ook voor mensen die niet gezellig zijn van nature.

 

We bestelden een portie friet en kregen een roodgeblokt puntzakje verse vriendjes in houten friethouder. Lisanne koos lamskotelletjes en ontving ze bovenop gekruide aardappeltjes, zonder bord, op het dienblad. Ik koos een couscous salade en kreeg een vrolijk schaaltje kleuren. We kregen bruin en wit gemixt brood met verse pestomayonaise en gestampte amandelen.

2015-06-18 19.00.20

Het mag voor jou dan misschien allemaal heel normaal klinken. Voor deze meid was het een feestje.

Toen mochten we het toetje kiezen. Na het heerlijke dienbladje vol lekkers, wist ik dat het toetje top zou zijn. De carrot-, cheese en appelcake werden overtroffen door zelfgemaakte chocolademousse en chocolade Oreo lolly’s met stroopwafelijs en honing. We kregen een garde met een klodder hemelse modder, een glas met chocolade lollies en een bakkie ijs. Als je alles tegelijk in je mond stopte, gebeurde er iets met je tong. Écht.

2015-06-18 19.55.142015-06-18 19.55.07

Oh en, alles wat je besteld, moet je delen.  Gezellig he?

ik heb genoten. Ik heb een nieuwe favoriet en opeens veel meer liefde voor Den Bosch.

Dit, ga ik vaker doen.

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *