De leukste dag in Eindhoven

In Eindhoven

Op Instagram krijg ik vaak de vraag “Ingèr, waar moet ik heen in Eindhoven?”. Dat is helemaal niet gek, want Eindhoven staat in de top 3 van steden die bezocht worden door toeristen. En dát is ook helemaal niet gek, want Eindhoven heeft alles wat je nodig hebt, mét Brabantse gezelligheid. Echt. Waar. Ik lieg niet. Om deze vraag voor eens en voor altijd te beantwoorden, voor alle toeristen die naar Eindhoven willen komen, heb ik mijn ideale dag hier beschreven. Met de leukste hotspots en to do dingen, voor als jij een keer deze kant op komt. Alles op een rij voor de leukste dag in Eindhoven. Zonder spon, omdat ik een beetje gek ben.

Overnachten?

Oké, laten we heel eerlijk zijn: ik weet weinig over overnachten in Eindhoven, want ik woon er, maar ik weet wel wat over The Student Hotel. The Student Hotel is qua locatie in Eindhoven ook perfect, want het is naast het station, tegenover de winkelstraat én op loopafstand van alle leuke eetplekken. Daarnaast vind ik de sfeer er gewoon geweldig, maar dat wist je al, als je me volgt op Instagram.

Dag in Eindhoven

Ontbijten

Of je er nu overnacht of niet, ontbijten doe je in Eindhoven zelf. Ik raad altijd Meneer de Boer aan en dan vervolgens de pannenkoeken of wentelteefjes. Hou je meer van hartig? Ga dan voor de Tuna Melt, ook een favoriet.

Waar je nog meer kunt ontbijten? Ik vind havermout lekker, vooral als het is aangekleed met nog meer lekkers. Dan ga je naar The Oatmeal Bar. Hip, rustig en super fotogeniek.

Vanaf november is er trouwens nóg een optie, namelijk de Yoghurt Barn. Weliswaar niet afkomstig uit Eindhoven, maar zo, zo, zó lekker! En ze hebben er dus een Frozen yoghurt optie, wat een lekker post-breakfast-toetje zou kunnen zijn.

Dag in Eindhoven

 Koffie

Na mijn laatste koffie event, waarover ik een vlog maakte, heb ik wat meer over koffie in (en uit) Eindhoven geleerd. Er is heel veel koffie te halen in Eindhoven. Zo heb je Zwart Wit in het nieuwe gedeelte van Eindhoven. Of kun je naar DenF Coffee. Mijn persoonlijke favoriet is de Vanille latte met kokosmelk van Coffeelab en die vind je op het stationsplein. Ik heb mijn liefde voor Starbucks ervoor opgegeven.

Tip: als je van tevoren een ‘Koffiecaartje’ koopt, kun je een koffie route lopen en dat zijn twee vliegen in een klap! Dan krijg je twee koffie + wat lekkers op alle locaties die meedoen én je doet meteen aan sightseeing Eindhoven. Leuk voor je moeder en tantes. Of je vriendinnen die van koffie houden.

2017-03-03 14.27.53

Lunch

Als je zin hebt in bagels, verwijs ik je naar Bagels & Juice. Daarvoor kun je naar de Kleine berg of naar Strijp S.  Als je zin hebt in salades, dan stuur ik je graag naar The happiness café/Kitchen. Maar we hebben tegenwoordig ook een SNCKBR, mocht je zin hebben in dat soort dingen. Lunchen kun je ook bij de ontbijtopties hierboven.

Diner

Diner is het leukste natuurlijk en mijn absolute go to is Down Town Gourmet Market. Midden in het centrum, aan het einde van de winkelstraat en je vindt er van alles. Van Sushi, tot de lekkerste friet van Eindhoven en van Mexicaans tot Turks. Ze hebben er ook mini burgers, die je alle vier even lekker gaat vinden en bieterballen gemaakt van bietjes! Voor een toetje ga je naar de hoek en bestel je een ijsje met salted caramel smaak op een spikkelhoorntje, van KEES.

Zin in burgers? Ga dan naar De Burger of naar De Velosoof. Die tweede optie vind ik leuker en als je een wielrenner (fan) is dit extra leuk!

Dag in Eindhoven

Wijken

Eindhoven heeft genoeg te zien. Je hebt natuurlijk het centrum, maar de kleine Berg is eigenlijk veel gezelliger om eens rond te lopen of te eten/drinken. Ik was laatst voor een verse muntthee bij Lucifer en dat is een aanrader. En nu zijn er onlangs wat nieuwe plekken geopend, waar ik binnenkort ook ga proeven en keuren. Keep you posted!

Strijp S is een must go-to, vind ik, want Eindhovenser wordt het niet. Het heeft een eigen station (voor de luie wandelaars), staat vol met Phillips dingen (history anyone?) en heeft een eigen hal vol food: het Veem. Je vindt er ook het beste ijs van Eindhoven, als ik echte kenners mag geloven, krijgt zoete aardappel friet bij Fish ’n Chips én het iets sjiekere restaurant Wynwood, waar ik laatst voor het eerst was. Je kunt ook door de conceptstore hal lopen, want dat is vrij uniek hier in Eindhoven. En er zijn nog duizend dingen te done, maar dat lees je beter hier.

Woensel

Woensel is geen wijk waar je doorheen hoeft te lopen, maar er is één ding wat je erover moet weten. De Nike Clearance store in WoensXL. Die winkel is voor elke sportliefhebber en fitnessfanaat een verplichting, want je hebt er 1000 nike schoenen voor de helft van de helft én toffe sportkleding met dikke korting.

Dag in Eindhoven

Nog meer tips

Er mist hier heel veel en daar zijn verschillende redenen om.

  1. De koffie was te sterk vanochtend, waardoor mijn concentratievermogen op tilt is geslagen.
  2. Ik drink bijna geen alcohol en ging voor het laatst uit in mijn tienerjaren (oké lichtelijk overdreven, maar je snapt me). Anyway: daarvoor moet je naar iemand anders.
  3. Ik werk veel, waardoor ik zelf ook nog niet alles heb uitgevonden/uitgeprobeerd.

Daarom heb ik een belangrijke laatste tip, voor je een bezoek aan Eindhoven brengt. Volg @EindhovensRondje op Instagram en pluis hun blog uit voor de beste hotspots, lekkerste gerechten en al het nieuws over deze fijne mooie stad. Dit is ook niet gesponsord, dit is gewoon handig.

 

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *