Magioni heeft een missie en ik help mee

magioni

Groente eten is voor mij tegenwoordig heel normaal, maar voor dit blog en voor mijn fitness gedoe had ik er geen kaas van gegeten. Nu ligt mijn bord halfvol met iets groens en mis ik broccoli als ik ergens ben waar ik het niet kan krijgen. Groente verdienen een award en veel meer aandacht, dus toen Magioni aan mij vroeg of ik een steentje wilde bijdragen aan de ‘Veggie Revolution’ zei ik JA met hoofdletters.

De veggie revolution

De woorden ‘slechts 3% van de kinderen en 5% van de volwassenen eten hun dagelijkse hoeveelheid groenten’ kwamen kei hard binnen. Dat is echt ENORM weinig en shocking en nog veel meer dingen. Als het voor jou niet vanzelfsprekend is om minimaal 300-350 gram groente binnen te krijgen, gaan we je kei hard wakker schudden.

5 miljoen groente eten

Een week lang ga ik, met behulp van mijn enorme Magioni pakket, zoveel mogelijk groente toevoegen aan mijn eten. Echt heel veel groente. Niet alleen in de bodems, maar ook op de bodems en bij het ontbijt én als snacks tussendoor. En dat dan ook allemaal zo lekker en leuk mogelijk natuurlijk. Ik ben héél benieuwd hoe dit gaat lopen…

Magioni

Over de vorige keer

Ik heb meer dan 300 berichtjes gehad over mijn mislukte taart. Ja hilarisch, I know. Of ik nu opeens beter kan koken? Denk ik niet. Maar het gaat om de groente: halfgaar kun je ze ook eten. En aangezien Magioni speciaal voor deze challenge natuurlijke kleurpoeders lanceert, wordt iedere maaltijd hoe dan ook een plaatje. Een kleurplaatje bedoel ik dan.

Magioni

 

Tot slot nog een paar geniale tips van Magioni:
  1. Drink je groente. Maak smoothies, gebruik die blender uit dat kerstpakket. Vries de ene helft in, gebruik verschillende smaken en drink.
  2. Verdeel je bord zo: voor de helft gevuld met groente, een kwart is voor de koolhydraten en het overgebleven gedeelte is voor de eiwitten.
  3. Zorg dat je altijd groente in huis hebt en als ik (ingèr) daar een tip aan toe mag voegen: kook je groente in een keer en bewaar ze in bakjes. Hoef je ze alleen nog maar op te warmen.
  4. Vervang je vlees vaker/deze week sowieso voor een vleesvervanger MET groente
  5. Snack met groente! Vervang je gebruikelijke snacks voor verschillende soorten groenten en maak er eventueel een dip bij!
  6. Geef je groente een prominente plek in je huis. Dat vind ik echt een hele goede tip trouwen. Zorg dat je er niet omheen kunt.
  7. Maak bij elke avondmaaltijd een simpele salade, heb je zo 100 gram extra groente naar binnen gewerkt. (Moet ik wel even aan mijn salade skills gaan werken, want die van mij zijn meestal OF heel calorierijk OF niet te eten)
Hoe weet je of je lekker bezig bent?

Eet je veel kleur? Is vrijwel elke maaltijd kleurrijk? Heb je een manier gevonden om vaak en veel groente te eten en er ook van te genieten? Zie je groente als een heerlijk goedje?Als je antwoord ja is op al deze vragen, dan ben je lekker bezig.

Volg de Veggie Revolution via mijn instagram of #veggierevolution en zie mijn kookkunsten live verbeteren. Je kunt het receptenboekje hier downloaden en daar lees je ook meteen alle informatie over het groente project.

Ps. Dit artikel bevat gesponsorde content, want Magioni en ik gaan samen de wereld fan maken van groente. Op instagram is dit te herkennen aan de #Spon onderaan de caption.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *