Mijn 2016 terugblik

2016 TERUGBLIK

Mijn 2016 terugblik: in december blader ik altijd even terug in mijn dagboekje en blik ik terug alsof het zin heeft. Dat dagboek ben ik dit jaar trouwens -meerdere keren- vergeten in te vullen. Het was namelijk nogal druk. Vol. Gelukkig heb ik meer dan genoeg gedeeld hier op abouttobe.nl. En ondanks heel veel gesneuvelde doelen, was 2016 vooral een heel mooi jaar. Véél geflikt. Veel voor elkaar gekregen. Veel leuke herinneringen en heel veel mooie stappen in de goede richting.

Dus, ik blik even terug in niet-chronologische volgorde, want zo werkt mijn brein ook niet. Ik waarschuw ook alvast even: dit wordt een lang verhaal.

Een eigen huis

Parttime samenwonen noemen we het nog steeds, uit angst voor volwassenheid. De -net samenwonen dip- hebben we overleefd. Het geruzie om ikea installaties ook en zelfs het poetsschema verloopt tegenwoordig 50/50. We doen het goed. (Toch Mark?) Helemaal happy hier in Eindhoven met een Starbucks en Meneer de Boer om de hoek, een heerlijke gym als Fitland én hele lieve mensen om ons heen. Nu nog een Mini Cooper + chauffeur om me te vervoeren en ik ben helemaal tevree.

terugblik 20162016-12-03-14-52-42-2

De Fit Dutchies Summer Tour

Het plan om een bootcamp tour te regelen liep uit de hand en samen met Mark en Jordi hebben we er iets heel moois van gemaakt. Mijn glimlach neemt m’n hele gezicht over als ik denk wat we hier ‘ff’ hebben neergezet. Naast het afstuderen van Mark, het 24/7 worklife van Jordi en mijn eigen baan. Vlekkeloos noemen we het niet, maar voor een eerste event was het zeker succesvol. En super tof! En onvergetelijk!  En nog een paar dingen.

terugblik 2016  terugblik 2016

De persreis naar Toscane

Waarin ik de camping gym lelijk noemde, maar het niet zo bedoelde. De foto was lelijk, dat bedoelde ik. Mijn excuses aan onze gastvrouwen van Vacansoleil. Hopelijk zijn we nog vrienden, want ik ben niet altijd even handig. Het was in ieder geval een trip met bucketlist dingen, want we gingen naar Cinque Terre en dat is een zeer gewilde screensaver + een van die wereld heritage plekken. Toscane zelf deed trouwens niet onder qua schoonheid en de glamping was geweldig. Top reis!

2016 terugblik 2016 terugblik

Die fotoshoot plannen

Lachwekkend eigenlijk. Dat ik dacht dat dát de oplossing was. Leerzaam was het wel. Het was het begin van een grote terugval, een dip eigenlijk. Ik wilde teveel in een te korte periode. En dacht dat een deadline de oplossing was voor mijn motivatie dip. Helaas pindakaas. Zo werkt dat dus niet voor Ingèr. Zo bewust bezig zijn met een fysiek doel, terwijl je nog 10.000 andere doelen en dromen hebt, raad ik niemand aan. Maar fit zijn wel. Dus niet te lang balen, maar aan het werk!   En ik heb hele mooie foto’s! Hoe dan ook.

2016 terugblik 2016 terugblik

De overige (snoep)reisjes

Een verre reis maken en daarvoor de tijd nemen staat absoluut op mijn to do lijstje voor 2017. Ik geloof dat reizen super veel met je doet, in positieve zin, maar ik mag niet klagen hoe ik het naast een echte baan heb gedaan dit jaar. Oud en Nieuw vierden we namelijk in Manchester en Liverpool, dat was koud maar super leuk!  Britt werd 25 in Catania en we zijn de lente ingefietst in Valencia. Die laatste staat sinds dit jaar trouwens op nr. 3 van mijn favoriete steden en dat kwam vooral door de fietsmogelijkheden. En oke, het eten. Eten is een belangrijke factor voor elke reis, toch?  Brugge werd in een van mijn eerste vlogs vastgelegd en ook dat was lekker!

2016 terugblik 2016 terugblik

Ik leerde koffie drinken

En tegenwoordig is coffee life! Nee grapje, ik kan er nog steeds niet goed tegen (lees: paniekaanvallen bij een tweede kopje) maar ik verander in een typemachine die unstoppable is & I like that. Een soort ‘hoppa’ gevoel. Of beter gezegd: HOPPAAAA! Of klinkt dit te verslaverig? Anyway: lang leve koffie! Wel met vanille siroop en een soort van (amandel)melk of iets dergelijks…

2016 terugblik 2016 terugblik

Men at workout

Eerst de trials in januari (KOUD) en toen voor ’t echie in maart en april. Bootcamps in de stad met Men At Work shoppers als deelnemers. Dit voelde als een soort van eerste echte blogger overwinning. Het was een hele toffe samenwerking en daarnaast ook nog eens super leuk.

2016 terugblik 2016 terugblik

10.000 volgers

Ik dacht deze mijlpaal in de zomer al te halen. Maar ik werd door Instagram en die nieuwe update voor een uitdaging gezet en tikte ‘m pas afgelopen week aan. Maar jeetje. 10.000 mensen. Dat is wel veel hoor? En dat zonder vals te spelen!

Mijn plannen voor 2017?

Iets met een ambitieus plan. Daarnaast heel veel zien. Veel meer doen. Minder onmogelijke eisen, zonder goede plannen. Meer zelf kiezen. Meer doen en minder bang zijn.  Ik heb het op een a4-tje geschreven. Ik wil meer aan mijn plannen werken en minder met andermans gezeik bezig zijn. Ik wil niet bang zijn om ergens voor te kiezen en ik wil nog veel meer! Dus: 2017, i’m coming for ya!

Wat zijn jouw plannen voor 2017?

Wat ik minstens zo belangrijk vind, is hoe het met jou gaat. Heb jij ook zin in een productief jaar, vol goede moed en nieuwe energie? Ik help graag! Hieronder kun je gratis jouw motivatie sheet downloaden en ‘m, net als ik, invullen om jezelf te helpen met een kickstart. Hiermee herinner je je steeds opnieuw wát je doet en waarom je dat doet.

Voor een succesvol 2017:  maak plannen, vertel jezelf wat je wilt doen en wat je wilt bereiken. Zet zwart op wit waar je aan gaat werken, waar je minder aandacht aan gaat besteden en waar je juist de tijd voor gaat nemen. Spreek het af met jezelf. Zet er voor mij part een handtekening onder en verzegel hem. Vergeet vooral niet de dingen die je lief hebt en graag doet in te plannen.

Download motivatie sheet voor jouw 2017 en vul ‘m in!

Ps. Weet je wat ik nóg leuker zou vinden? Als je hem vervolgens met mij deelt, dan kunnen we samen knallen!

 

 

 

Deel het met jouw wereld: Share on FacebookEmail this to someoneTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on Google+Print this page

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *