Mijn beste ik: Welke ‘ik’ is dat?

Mijn Beste ik

Terwijl de laatste vier weken naar mijn beste ik zijn aangebroken, is het vertrouwen in mezelf en mijn beste ik op de proef gesteld. Tenminste, dat denk ik…

Want, hoewel ik heb genoten van al het lekkers in Italië en mezelf voor gék had verklaard als ik dat niet had gedaan, denk ik ook aan die deadline. 3 april is een zwart-op-witte deadline en ik kan je vertellen dat als ik ontevreden ben over mijn fysiek, de teleurstelling groot zal zijn.

Heel groot.

Buiten dit tripje (en oké mijn uit de hand gelopen verjaardagsweek) om, heb ik kei en kei hard gewerkt en als ik heel eerlijk ben, ben ik nog iets te vaak héél ontevreden.

Maar…Wie is mijn beste ik?

Tijdens mijn trip naar Sicilië bedacht ik me ook: deze 75 dagen gaan om veel meer dan een fysiek. Want is ‘mijn beste ik’ een onzeker meisje? Een negatieve zeur die niets goed genoeg vindt? Een balend blondje? Is ‘mijn beste ik’ iemand die spijt heeft van dat éne ijsje? Die héérlijke cupcake?

 

Héll no!

Zeiken over dat de missie onmogelijk lijkt is zó veel makkelijker, dan gewoon weer opstaan en hard werken.

En,

Mijn beste ik is een goaldigger, een enthousiasteling en juist niet die ouderwetse zeur vol zelf-commentaar. Of die negatieveling die baalt na éénn hele lekkere, verse, mooie, dikke, Italiaanse cupcake.

Ze is iemand die weet dat het altijd beter kan, zonder daar van te balen of al de negatieve gevolgen/scenario’s zachtjes in haar hoofd opsomt. Ze is juist van de #proudbutneversatisfied en #yougogirl en niet van het doemdenken. 

Deze 75 dagen tot mijn beste ik gaan over veel meer dan dat droom fysiek en daar heb ik mezelf even aan herinnerd. Het gaat over mezelf een doel geven. Over doelgericht(er) de sportschool binnen stappen, over wijzer worden en vooral: mezelf de allerbeste ik vóélen. Door dingen te doen die ik eng vind, te leren wat wel en niet werkt en ervoor te kiezen om happy in m’n shape zijn. Door m’n neus te stoten, te vallen, soms heel even te blijven rollen (na die cannoli), maar altijd weer op te staan en hard te werken.

We zijn misschien over de helft, dat betekent niets minder dan dat er nog steeds tijd is.

Tijd om te knallen.

Beste ik

Photo credits @kwintenwillem

#markmywords
#markmyfitness

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *