Nooit meer op vakantie

Er is een verschil tussen vakantie en op reis gaan. Vakantie is bijvoorbeeld uitrusten met zon, zee en strand. Reizen is ontdekkingen doen,  (denkbeeldige) rugtassen dragen en always on the go zijn. Dingen zien, maar dan echt goed kijken. 

Hoewel ik me de afgelopen dagen in het met toeristen-op-vakantie gevulde Los Cristianos van Tenerife bevond, was mijn vakantie eigenlijk best wel weer een reis. 

Het verschil tussen op vakantie of op reis zijn zit hem in de keuzes die je maakt. In plaats van te eten bij restaurants met geplastificeerde menukaarten, aten wij bij net iets authentiekere en veel betere varianten. En waarom zou je alleen over de boulevard lopen, als je met de fiets de hele kust kunt af gaan. En dan ook op stukken komt die uitgestorven lijken. 

  
De boot waarmee we naar de dolfijnen gingen, geboekt bij een toeristenkantoortje, was toeristischer dan een kroketje in Salou. Dat samen met het hele zeezieke effect is reden genoeg om dit de volgende keer anders te doen.  

 

Deze Engelsman couldn’t agree more

 
Fietsen huur je trouwens ook beter bij Bike Experience Tenerife. Werken de remmen tenminste én kun je een tourgids inhuren die aan het werk zet (lees: zwéten) en wat meer vertelt over het eiland. 

Als ik ooit nog naar Tenerife ga, zal ik ook niet meer alleen in het zuiden blijven. Een road trip plannen lijkt me hier nog leuker, want zoals Sicilië ons leerde, elke eiland, toeristisch of niet, heeft bijzondere plekken. 

  
Britt, met haar leven in en om Italië, leert ons keer op keer en plaats na plaats dat reizen voor nieuwe inzichten, de beste herinneringen en het mooiste Instagram profiel zorgt. 

 Die keuze voor een vakantie of om op reis te gaan ligt, net als andere keuzes, helemaal in je eigen handen. Iets doen wat buiten je comfortzone ligt kan al een reis op zich zijn. Of streven naar een doel, ook. Op vakantie gaan in Tenerife kan net zo goed een reis zijn, als die trip naar Zimbabwe. 

Tenerife gaf mij in dit geval een nieuwe batterij en tijd om mijn half afgemaakte plannen op een rij te zetten, de oppervlakkige, actieve toerist en tegelijkertijd de blogger uit te hangen.

Ik ga nooit meer op vakantie. Ik ga op reis. 

(Dit zou dus zo op een tegeltje kunnen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *