November 1 jaar later

Op maandag 17 november 2014 stapte ik om 15:45 in Eindhoven op het vliegtuig richting Rome. Ik had twee maanden ervoor mijn (bij)baan opgezegd waar ik al 7,5 jaar werkte. Ik ging iets totaal anders doen. Iets waarmee ik anderen én mezelf enorm verbaasde…

Ik, au-pair? Was ik daar wel geschikt voor? Ik dacht alleen maar ‘ik wil naar Italië, ik wil de taal leren en Rome leren kennen’. Deze Au-pair baan kwam op mijn pad en ik heb het met beide handen aangepakt. Het was de goedkoopste optie om in Italië te wonen.  En eerlijk is eerlijk, ik heb tot op de dag van vandaag geen spijt. Want, wat leer je veel om bij een ander gezin te leven. Over jezelf, over je eigen familie, over een andere familie en over je eigen toekomst. Ik heb heel veel mooie herinneringen opgedaan.

Verplicht van huis uit
Soms denk ik wel eens het moet in het huidige schoolsysteem opgenomen worden. Al is het maar 3 maanden in het buitenland studeren/stage lopen/vrijwilligerswerk doen. Want je leert zoveel, op welke leeftijd dan ook en geeft je een andere kijk op het/jouw leven.

Te oud
Ik was vooral bang dat ik te oud (23 jaar toen) was als au-pair. Maar ik was gewoon één van de vele in de groep. Natuurlijk ontstaan er groepjes van meiden met dezelfde interesses en leeftijden. Er zijn er heel veel van nét na de middelbare die dit doen (18+), meiden die hun HBO/Uni gehaald hebben (22+) en anderen die gewoon in het buitenland willen wonen en werken (25+). En ja, zelfs soms gewoon volwassen mensen die hun leven compleet omgooien op hun 35e. Why not?

Het blijft een gave ervaring om in een wereldstad te wonen met vriendinnen die elk uit een andere deel van de wereld komen, inclusief eigen cultuur en eigenaardigheden. Om samen de stad te verkennen, de omgeving en road trips te maken. Nog gaver: later die meiden op te zoeken in hun eigen land om herinneringen op te halen en overal ter wereld slaapplekken verzamelen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *