Op de fiets in Valencia

Hee zus

Fietsen in Valencia

Het is mei 2016 en ik ben al drie keer op vakantie geweest. Luxe? Jazeker. Maar daar word ik blij van en in 2014 heb ik ervoor gekozen om dingen te doen waar ik blij van word. Ik werk hard en dan is zo’n tripje de top manier om even te ontspannen. Daarnaast heb ik een reiszieke zus met trucjes, waardoor deze tripjes gewoon hartstikke betaalbaar zijn.

Dit keer gingen we naar de zon in Spanje.

En hoewel het in Nederland 29 graden was en daar ‘maar 22 graden’, we hebben kilometers gefietst met grote glimlachen en gezwommen in de zee. Dus, hieronder, op veler verzoek, al onze Valencia tips op een rijtje. Deze tips hebben we te danken aan alle comments op Instagram, het lijstje van de roomie van Mark die er heeft gewoond én heldin Valesca. Thanks guys!

  1. Zodra je de stad binnenloopt, dump je koffer en ga op zoek naar een fiets. Ik overdrijf niet. Deze stad heeft namelijk als een van de weinige stede in het buitenland OVERAL fietspaden. En, fietsen > openbaar vervoer. Maak je graag foto’s van je trip? Zorg dan dat je fiets er leuk uitziet. Wij kozen voor de roze bikes (inclusief mandje!!) van Bikes & Roll. Naast de leukste fietsen ever, krijg je overal in de stad hulp-bij-pech, je krijgt ook nog héle goede tips van een local! Ik zeg het je: naar Bikes & Roll.

2016-05-05 15.44.11 2016-05-06 17.55.48 

  1. Zorg dat je niet op dieet bent, want in deze stad wil je alles proeven. Normale mensen gaan misschien volop aan de tapas en paella, deze twee deden het, zoals gewoonlijk, helemaal anders. Een burger eet je bij Onion. Voor ijs ga je natuurlijk naar Smooy óf probeer de combi cookies & cream met Kinder chocola bij Mamma Luisa.

SAM_5300

  1. Ontbijten doe je NIET in het hotel. Ik zweer het, je krijgt er spijt van. Ga naar Dolce du Leche voor een heerlijk ontbijtje, taartjes en verse sapjes. De volgende dag ga je ontbijten op het terras van Le Petit Brioche en word je wakker in de schattigste buurt ever. Waar je ook wakker wilt worden? Op het terras of in de tuin van La Más Bonita. Die tent is het helemaal: ge-wel-dig, lekker en ansichtkaartachtig. Het beste Mix & Match sapje haal je trouwens gewoon tussen-het-wandelen-door bij Zumma Health Bar.

valencia

  1. Er zijn geen echte golven, maar voor beginners zoals jij en ik is surfen in Valencia écht super leuk! Ik was dankzij @medisurfschool net zo hard aan het glimlachen als toen bij het paardrijden. Want het lukte! Ik geloof dat de naam van onze surfdude Alberto was en hij bleef maar volhouden dat het me ging lukken. Nou, ik heb wel geteld 10x op mijn knie gestaan, maar ook zeker 3x rechtop op de plank! Voor Britt geldt ongeveer hetzelfde, maar we moeten wél allebei aan onze finish werken.

2016-05-06 15.35.15

 

  1. Wat je moet zien? De opgedroogde rivier waar je door heen kunt fietsen. Rennen kan ook, wandelen is er zelfs leuk. Neem een boek mee en neem plaats, beter dan het Vondelpark, I swear. Verder zou ik de kathedraal beklimmen en van het uitzicht genieten, het is die benauwde klim waard. Ik zou voor de middagspits naar de markthallen gaan en een sapje proeven. Geniet van de zon op het terras doe je niet (zoals altijd) naast de trekpleisters maar in de wijk Ruzafa.

Kijk naar de foto’s en boek vervolgens je ticket naar het mooie Valencia. Je gaat er geen spijt van krijgen! Wil je nog meer tips? Vraag maar raak in de comments of op Instagram, want dit is bij lange na niet alles!

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *