Mijn nieuwe sportwatch: de Polar A370

polar a370

In 2015 kreeg ik mijn eerste watch en lette ik voor het eerst op mijn dagelijkse beweging, in plaats van alleen mijn sport. Als ik te lang zat, kreeg ik bibber aan m’n pols met een waarschuwing: bij een 3e waarschuwing zou ik een stempel krijgen. Aangezien ik toen nog naar mijn werk fietste, wat zo’n 30 km op een dag was, haalde ik de 100% dubbel en dwars. Pas op dagen dat ik met de auto ging was het een uitdaging. Op dagen dat ik er geen zin in had. En in het weekend, wat over het algemeen nog steeds mijn grootste zwakte is. Dat weekend. Nu ben ik ge-upgrade, want ik heb de spiksplinternieuwe Polar A370 en die houdt me goed in de gaten.

Nu aan mijn pols

Mijn nieuwe A370 heeft mijn pols nog niet verlaten, behalve om hem even op te laden, en dat heeft al voor veel vragen gezorgd. “Hoe bevalt die, Ingèr?” en “Waarom moet ik voor de A370 kiezen, in plaats van de A360?” In twee blogs ga ik je alles vertellen wat ik heb geleerd over mijn nieuwe accessoire.

Wat is er anders?

Het bandje heeft een ander spulletje, een extra sluiting en de watch heeft uitgebreidere functies, maar zo op het eerste gezicht is de watch niet heel anders.

Polar A370

Je hartslag via de pols

Ooit begon ik met een horloge van de aldi. Een plastic watch, met bijbehorende plastic borstband, die ik beide natuurlijk alleen droeg tijdens de workout, want lelijk. Na mijn kennismaking met mijn eerste Polar wilde ik geen borstband meer. Nu hoor ik vaak twijfels over de nauwkeurigheid van polsmeting, maar daar heeft Polar dit over te zeggen:

Continue hartslagmeting via de pols met Polar

“Continue hartslagmeting van Polar is een dynamische, intelligente en geoptimaliseerde oplossing. Deze oplossing maakt gebruik van de door Polar ontwikkelde techniek voor optische hartslagmeting. Je hartslag wordt gemeten aan de hand van ledlampjes en een fotodiode die licht detecteert. De ledlampjes werpen een groen licht op de huid en de fotodiode meet de intensiteit van het reflecterende licht. Het wetenschappelijk ontwikkelde algoritme van Polar vertaalt deze gegevens naar hartslagmetingen.”

 

Een klein technisch verhaal legt dus eigenlijk uit hoe de horloge werkt. Maar wát meet de watch nou eigenlijk?

  1. DYNAMISCH

De intelligente technologie controleert je hartslag de hele tijd tussendoor. Je horloge weet wanneer je hartslag hoog is en start automatisch een registratie tot je hartslag weer verlaagt. Dit slaat de watch ook op en kun je terug zien in de Polar Flow app op je telefoon. Very interesting, vind ik persoonlijk.

  1. INTENSITEIT

Als je je arm beweegt licht je watch op om je de tijd te laten zien, maar als hij op dat moment een bepaalde vorm van activiteit detecteert, wordt je hartslag ook automatisch geregistreerd. Interessant dus als je bijvoorbeeld veel zit op een dag of juist heel veel beweegt. We streven allemaal naar dat laatste toch?

  1. LAAGSTE

Als je lang stilzit monitort je Polar ook je hartslag om te kijken wat je laagste hartslag is en kun je dus een melding instellen als je het echt te bont maakt.

  1. SLAAP

Je hartslag wordt ook regelmatig gecontroleerd wanneer je slaapt, zodat je weet wat ´s nachts je laagste hartslag was. En dit vertaalt zich in een slaapverslag en kun je zelf beoordelen op goede of slechte slaap. Vind ik dus interessant, want slaap is belangrijk!

Kijk maar:

2017-09-05 21.23.46Polar A370

Mijn Hartslag

Ik heb een lage bloeddruk en volgens sommige experts een sportershart. Zo, dat heb ik altijd al willen zeggen. Ben ik namelijk trots op. Dat allemaal terwijl ik me super lui voel hoor. Mijn hartslag schiet omhoog na koffie en dat zegt hij (mijn polar is een hij) dan tegen mij. Mijn hartslag schiet omlaag als ik geen zin meer heb en hij laat me dat vooral weten als ik niet goed mijn best doe tijdens een training.

Ik draag mijn watch de hele dag, niet altijd tijdens het slapen, maar ik probeer zoveel mogelijk vast te leggen. Die 100% halen, dat is elke dag het doel. Maar ik moet eerlijk zeggen dat dit me bij de huidige instellingen iets te gemakkelijk afgaat. Ik moet het namelijk wel heel heel bont maken, lees: non-stop Gilmore girls kijken zonder te bewegen, wil ik de 100% niet halen.

Heb jij een sporthorloge/smart watch? Of heb je nog vragen over mijn nieuwe grote vriend? Let me know op Instagram of hieronder! 

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *