Buikpijn en wat psylliumvezels daar mee te maken hebben

Inmiddels alweer een jaar of twee geleden kreeg ik van Iris de Goede de tip om eens psylliumvezels te proberen. Dit omdat ik haar net had uitgelegd hoeveel problemen de wc en ik met elkaar hadden en hoeveel ik al had uitgeprobeerd.

Van PDS tot bio informatie therapie

Even wat geschiedenis. Inmiddels ben ik van de pds stempel afgestapt, want ik heb hem altijd stom gevonden. De dokter: “oke, heb je vaak buikpijn? Nou meisje, ik denk dat je PDS hebt, onthoud maar waar je buikpijn van krijgt.” Ingèr: gaat aan de slag. Van laxeertabletten tot stoelgang thee en lijstjes met verboden voedsel, ik deed het allemaal. Toen ik via via te horen kreeg dat een dokter in Eindhoven wel hele effectieve behandelmethodes hiervoor had, dacht ik; probeer ik dat toch! Ik legde mijn handen op twee platen en er werd door middel van trillingen bepaald waar ik op reageerde. Bio Informatie therapie heette dat.

Geen melk meer

Als kind dronk ik liters melk. Mama haalde geloof ik makkelijk zes pakken week in huis en ze gingen allemaal op voordat er schimmel op stond. Melk de witte moter was gezond, toch? Ik vond het in ieder geval héél lekker. Als fitgirl kwam daar nog eens 500 gram magere kwark of Griekse Yoghurt bij en at ik ook nog eens tussendoortjes als hüttenkäse en whey protein, om maar zoveel mogelijk eiwitten binnen te krijgen. De buikpijn werd erger, maar ík dacht dat ik gezonder werd. Uit die laatste test kwam dus naar voren dat ik inderdaad om whey reageer (onderdeel van melk) en dat dat eventueel de buikpijn zou kunnen veroorzaken. Daar schreef ik al eerder iets over.  Of die test helemaal zuiver is, geen idee, het hielp wel gedeeltelijk.  Maar 100% buikpijn vrij werd ik niet en toen vertelde Iris mij over deze vezels.

Psylliumvezels

De psylliumvezels

Ik zet ze nu standaard op mijn vakantielijstje, gebruik ze als ik een paar dagen niet zo goed heb gegeten en ook als ik bijvoorbeeld uiteten ben geweest. Ik ben serieus fan, voor mij werkt het en dat is precies de reden dat ik méér over psylliumvezels te weten wil komen.

Wat doen ze?

De helden van Orthokennis zeggen dit: Psylliumvezels ondersteunen de darmfunctie, beschermen de darmwand en gaan zowel constipatie als diarree tegen. Daarnaast helpen psylliumvezels bij het verlagen van de cholesterolspiegel door cholesterolbinding en het stimuleren van galzoutvorming. De vezels ondersteunen een normale bloedglucosespiegel door een meer geleidelijke opname van suikers uit het voedsel en bevorderen de uitscheiding van gifstoffen met de ontlasting. Psylliumvezels passen uitstekend in een reinigingsprogramma. (lees hier meer). 

Bij Koopjesdrogisterij heb je veel verschillende psylliumvezels varianten. Ik gebruik zelf die in pil vorm van NOW, maar je kunt dus ook ‘strooivezels’ bestellen die je bijv. door je ontbijt kunt gooien. Ze hebben zelfs een variant voor je hond of kat!


Interessant he? Ik ben dus heel benieuwd naar deze varianten en ga voor mijn volgende artikel in gesprek met een expert. Als jij vragen hebt over psylliumvezels, laat het me dan vooral hieronder of door middel van een privé berichtje op Instagram weten. Dan neem ik jouw vraag ook mee.

Deze blog is in samenwerking met Koopjesdrogisterij ontstaan.

1 Comment

  • info@lifeofkirsten.nl' Kirstrn schreef:

    Leuk om te lezen Ingèr! Ik heb de stempel pds ook een aantal jaar geleden gekregen en ben ook bij Iris geweest om te kijken hoe ik dit het beste voor mij kan aanpakken. Sindsdien gaat het echt al veel beter, in augustus ga ik weer :).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *