PT Conventie: vol met levenslessen

Ik leef (nog) niet heel gezond. Ik haal niet alles uit mijn sportschoolbezoeken en uit de wekelijkse Bootcamp trainingen. Ik weet het, maar doe er niets aan. Ik stop te snel, verlaag de gewichten of ik ga gewoon helemaal niet. En waarom niet? Want als ik tussen alle fitties sta op een evenement denk ik altijd aan hoe goed ze eruit zien en hoe strak hun armen zijn. En die buikjes, dat wil ik ook!

Waarom ga ik toch niet eens beter mijn best doen. Ik heb geen doelen qua sporten vaststaan. Of toch wel? Want ik wil toch ook niet dik op het strand liggen in 2016.

Stilzitten maakt je hongerig

Volgens Arto Pesola, de auteur van ‘Sitting is Killing’, zit ik ook nog eens teveel. Uit zijn onderzoek is gebleken dat teveel zitten niet goed voor je is. Je krijgt er zelfs meer honger van. Ja, als je lang achter elkaar zit wil je meer eten dan je lichaam nodig heeft. Maar zit ik meer dan de toegestane zittijd? Meer dan de 6/8 uur die normaal is per dag. Wat kan/ga ik daar aan veranderen? Elke 30 min eventjes opstaan en 1,5/3 minuten in beweging zijn.

Tijd voor actie

Ik ga mezelf aanleren bij elk telefoontje op te staan en een stukje te gaan lopen. Om de 30 minuten een thee halen lijkt me heerlijk en mijn flesje water vullen zorgt er voor dat ik ook nog aan de nodige liters kom. Een timer die op tijd aangeeft dat het tijd is voor een opsta sessie gaat me daarbij helpen.

Dan heb ik al één verandering in mijn gedrag gepland, nu de rest nog…

Nou, ik kan je één ding zeggen: opgeven is geen optie als Rico Verhoeven achter je staat. Wat. Een. beest. Wat een motivatie heeft die man. Het klonk ongeveer als: ‘altijd hard gaan, oog houden op je doel en als je zo nodig de winnaar wilt zijn, zorg dan ook dat je zo gedraagt’.

SAM_2610

Zette me ook weer aan het denken. Ik kan op dit moment namelijk wel een schop onder me kont gebruiken. Alles gaat nog niet zo als het zou moeten. Ik heb geen concrete doelen, twijfel tussen banen, ga ik mijn dromen achterna of kan ik die extra stap aan? Kortom: ben een beetje ingekakt.

Niet denken maar doen

Ik ga het al-le-maal doen en nee, niet morgen, nu! Ik heb geleerd dat je altijd voor dat extra rondje moet gaan en áltijd net ietsje meer doen dan je (soms fictieve) concurrenten.

‘Wat je uitstraalt ben je voor je omgeving.’

Laat je tegenstanders dus maar even wachten. Ze zien wat jij doet, je daden. Die hele repen die opgaan (ja meervoud van Tony)  zijn niet bepaald een goed voorbeeld van mijn gezonde leven. Wil ik iets bereiken zal ik dat moeten meenemen in alles wat ik doe. Ik wil gezonder leven en dat wil ik ook uitstralen. I have work to do!

Personal Branding like a pro

Peter van der Steege had het over personal branding. Als toekomstig fittie kan ik online dus ook niet meer opscheppen over alle zoete zooi.  Mijn droombaan bij Haribo moet ik laten varen. (ik wilde in die snoepjes zwemmen) En, ik ga meer luisteren naar mijn zusje.

Peter’s workshop was als een interessant hoorcollege, zeldzaam, maar mijn aandacht bleef erbij. Tip aan al mijn oude leraren, neem eens een lesje bij deze man. Die weet waar die over praat in 2015. Natuurlijk was deze workshop die het dichts bij mij stond, omdat dit ook mijn vak is. Ha! Wat leuk om te zeggen. Het inspireerde me om meer te doen. Ik ga ‘how to’ filmpjes kijken, online trainingen zoeken, testen, uitzoeken en doen. Hou abouttobe.nl in de gaten!

Jézus, wat heb ik zaterdag 12 december bij de PT Conventie van LAPT veel geleerd. Niet alleen dat ik na een kickbokstraining héél goed kan slapen. Ook over motivatie, harder werken dan je concurrenten en de power van je eigen winnaarsmentaliteit. Álles uit jezelf willen halen maakt je sterk. Jij bent het die jezelf tegenhoudt of juist motiveert om ergens voor te gaan.

Mijn plannen?

Ik wil 2016 mijn jaar maken. In 2015 heb ik al goed voor mezelf gekozen en alleen maar dingen gedaan die ik wilde. Ik wil goed worden in wat ik leuk vind. Kei harde afspraken maken met mezelf, doelen opstellen, afstrepen en er kei hard voor werken. Misschien maak ik wel overal een wedstrijdje van, want dan ben je onoverwinnelijk toch Rico?

Doen wat je leuk vindt is vrijheid. Leuk vinden wat je doet is geluk

 

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *