De reden van mijn trage stoelgang

Health Advies Breda

Ik ben het zusje met de trage stoelgang.

Ik had ook kunnen zeggen ’ik heb een trage stoelgang’, maar dan was het te duidelijk dat het echt over mij gaat.

Nogal een gevoelig onderwerp, snap je.

Een hashtag maakt het vast minder erg
#hoelangbenjijalnietgeweest

Oké ik dwaal af.

Poepthee, dokterbezoeken. Het mocht allemaal bijna niet baten. Het leek zelfs dat, toen ik ‘gezonder’ begon te kiezen, het allemaal nóg erger werd. De buikpijn, de frequentie en de daarbij behorende klachten. Zodra ik meer (goede) vetten at, werd het ietsje beter. Maar het leek een tijdelijke oplossing.

Ik heb me door verschillende dokters laten testen op allergieën en afwijkingen. Ik heb het ‘niet kunnen’, de schuld gegeven van het langzame afvallen en zelfs de fronsrimpel.

Wat bleek?

Ingèr Vierhout, die vroeger een koe dronk aan halfvolle melk, kan niet goed tegen melk eiwit. Vertelde ze mij bij Centrum voor Biologische geneeskunde. Klinkt zweverig, is het misschien niet.

In de afgelopen jaren heb ik bewuster gekozen en de focus gelegd op goede voeding: veel groente, genoeg eiwitten en koolhydraten. Ik ging vla vervangen voor magere kwark en Griekse yoghurt. Boterham met Duo Penotti door bijvoorbeeld een eiwitrijke pannenkoek of havermout met whey-eiwit. Ik at eiwitrepen alsof het ‘s werelds beste snacks waren en lette uiteraard op mijn calorieën. In mijn koffie ging geen melk, maar vanille whey. Lekker!

fitgirl

Ik zeg niet dat deze producten slecht zijn en ik geef je al helemaal geen advies. Maar ik blijk dus jarenlang een dieet/voedingspatroon te hebben gehad vol met melk-eiwit. En omdat het geen allergie is waar ik heftige reacties van krijg of stik, heb ik het nooit echt gemerkt.

Maar heel onverwachts was het ook niet.

Nu moet ik dus voeding gaan vervangen en mijn zuivel inname drastisch verminderen. De producten met melk zijn soms lastig te onderscheiden en dus ben ik aan het puzzelen. Knoeien. Allemaal in de hoop om als een normaal mens nummer 2 te kunnen.

Ik hou je op de hoogte. 

honey

 

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *