Review: Sport en Voeding

Sport en voeding

Zondag 6 maart begon ik aan de cursus Sport & Voeding van Start2Move en op dag één verbaasde ik me over het feit dat steeds meer ‘doelgroepen’ geïnteresseerd zijn in goede voeding en een gezonde levensstijl.  Nu, aan het einde van april ben ik 3 totale cursussen en 3 volle kladblokken verder en heb ik ein-de-lijk tijd om hier álles over te vertellen.

Sport & Voeding  

De cursus werd gegeven door Sarai Pannekoek, naast de geweldige achternaam heeft ze ook nog eens de titel ‘Aanstormend Talent’ weten te bemachtigen. Ik heb deze erkende specialist beoordeeld met een 10 en dat heeft ze niet alleen te danken aan de gezelligheid. Saraï inspireert je om vooral normaal te doen, te coachen op de basis en laat je daarnaast ook nog eens twee keer nadenken voor je een mening vormt. Want, wat is gezond?

Review Sport en Voeding

De omschrijving klinkt ongeveer zo:

‘Sport en Voeding is geschikt voor iedereen die meer kennis en praktische handvatten wil hebben om te komen tot een gericht voedings- en beweegadvies voor zijn of haar klanten. Er is geen specifieke vooropleiding vereist.’

Mijn omschrijving als mensen vragen hoe het was klinkt ongeveer zo:

“Ik had niet verwacht zoveel te leren in 4 zondagen. Ik had niet verwacht na één cursus advies te kunnen geven over de juiste voeding in combinatie met sport. Sterker nog: direct aan de slag te kunnen. Het heeft me echt het gevoel gegeven dat ik veel (meer) weet over voeding en dat ik mensen op dat gebied kán helpen.”

Dan haal ik even adem en knikt de luisteraar aandachtig, mijn verhaal vervolgt zich met:

“Dat ik als fittie en ervaringsdeskundige al iets wist, had ik gehoopt, maar de praktische tips, twists, en toevoegingen van heldin Sarai heeft mijn wijsneusniveau naar the next level gebracht. Je begint bij de basis en elke week komt er een stukje verdieping bij op het gebied van sportvoeding. Je gaat aan de slag met verschillende cases, soorten sporters en nog meer verschillende doelen. Je oefent, werkt samen en het is ook nog gezellig. Écht leuk!”

Wat ik nu kan?

Ik kan iemands eetgedrag analyseren. Ik kan iemand behoeftes berekenen. Ik kan tips inclusief argumenten geven. Ik kan de basis op orde brengen. Ik kan macro’s coachen, inspelen op de verbrandingssystemen en ik kan helpen optimaler te eten. Ik kan helpen om prestaties te verbeteren. Ik kan nu iemand, vol zelfvertrouwen, voedingsadvies geven. Ik kan mensen helpen. 

Review Sport en Voeding

Als fittie weet ik al het een en ander. Op de Oreo’s, Tony’s en Ben & Jerry’s na, letten wij van de #fitfam wel degelijk op onze voeding, zijn we close friends met meneer bloemkool en mevrouw broccoli. We tellen  ontspannen macro’s alsof het een dagelijkse kruiswoordpuzzel is, maar deze cursus heeft mij het gevoel gegeven dat ik recht van spreken heb op Instagram en hier op abouttobe.nl. Dat ik aan de slag kan met sport én voeding.

Dat ik nog veel meer kan leren weet ik maar al te goed, maar de basis plus een beetje meer is er, en daar kwam ik voor!

Benieuwd naar de cursus? 

 

3 Comments

  • bjorn@mmmmail.nl' sportnieuws schreef:

    Dit is best een interessante lees, ik ga gelijk kijken naar de website. Lijkt mij een enorm leuke cursus!

  • ronafranzen@hotmail.nl' Rona schreef:

    Hoi Inger,
    Ook ik heb interesse in deze cursus sport en voeding van Start2Move. Ik heb geen werkachtergrond in het food en health gebeuren maar vind het zeer interessant omdat ik met regelmaat sport en bezig ben om gewicht te verliezen in combinatie met sporten en goed eten / voedsel. Dus kennis welke wenselijk is heb ik niet. Zou jij dan toch deze cursus aanraden om te doen ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *