Britt: Yellow Zebra Segway tour in Boedapest

Segway rijden vind ik stiekem net zo leuk als de toeristen uit China. In Rome wilde ik het steeds proberen maar mijn krappe Au-pair budget hield me tegen. Ik wilde wel eens weten hoe dat was, zo’n ding. Was benieuwd of ik het kon.

En toen was ik vorige week in Boedapest bij Petra, onze mentor van drie jaar geleden. Ze  woont en studeert weer in de stad en om alles te kunnen betalen, speelt ze een tourguide voor Yellow Zebra Budapest. Ze tourt  de stad rond met Segway’s .  Hoe cool kan je studentenbaantje zijn, hè? Bij Yellow Zebra hebben ze fiets-, wandel-, en Segway tours.  Boedapest is de mooiste stad van de wereld by night, dus kies als het even kan voor een avondtour.

Je snapt het al: mijn Segway tour in Boedapest is reden genoeg om erover te schrijven…

De folder zegt dat je ongeveer 20 tot 30 minuten nodig hebt om te oefenen.  Ik tekende papieren net als bij het huren van een Vespa. Die dingen kosten namelijk 10.000 dollar, wist ik veel! Ik mocht een mooi helmpje uitkiezen en daarna gingen we oefenen in de straat. kortom: elkaar, om en om, uitlachen.

Ik dacht nog ‘oh leuk doen we even’, maar het is echt lastig om balans te vinden op zo’n ding. Je rijdt dus met je lichaam. Als je naar voren hangt geef je gas, rechtstaan is de rem en naar achteren hangen is je achteruit. Even voor de duidelijkheid: wat voor jou gevoel rechtstaan is, is niet hetzelfde als voor de Segway.  Ik heb sowieso wat  moeite met een rechtte houding, dus het oefeningen ging vooral over rechtstaan, draaien, stoepjes op en af en ook nog opletten op de racende Taxi’s in de straat.

Na het oefenen gingen we rustig op weg, na een tijdje mocht de snelheidslimiet eraf en gingen we volgas.

Dit is leuk!! Een uur lang segway-den we rond de stad en zagen we alles eens op een andere manier. Het is echt een leuke  manier om een stad te ontdekken en alle hotspots langs te gaan. Even geen zin in het verhaal van de tourguide? Leun naar achter of naar de zijkant en weg ben je! Als je slim bent ga je wel in het voorjaar, want het was wel een béétje koud!

« 1 van 9 »

Trouwens: als je een foto van mij tegenkomt in China, dat kan! Een groep Chinese toeristen vroegen of ze met ons op de foto mochten #famous. Europeanen op Segways zijn natuurlijk veel interessanter dan Hero Square zelf. Duhh.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *