Terug van weggeweest

Ciao Tutti,

Ik schrijf weer vanuit het zonnige Rome in plaats van het koude, vriesachtige Vlijmen. Ik heb tijdens mijn drie weken thuis niet veel anders gedaan dan gegeten, geluncht en nog meer gevreten. Echt, ik zit nog steeds vol van kerst. Misschien was het vanuit de gedachte ‘nu kun je het allemaal nog eten’.  Laten we hopen dat het dat was…

IMG_5306 IMG_5362

Direct op het vliegveld werd al snel duidelijk dat ik weer in Italië was. Ik ben 15 min later dan gepland de lucht ingegaan in Eindhoven maar toch op tijd geland. Waardoor ik nog makkelijk op tijd mijn bus kon halen. Ik krijg altijd een beetje stress als de landtijd en de bustijd dicht bij elkaar zijn. Maar Britt toch! In Italië hoef je je daar niet druk om te maken. De bus was natuurlijk een half uur te laat. En dan mag je eindelijk de bus in en dan gaat de chauffeur uitgebreid 2 (!) sigaretten staan roken. Later dan gepland zit ik in de bus richting Termini station. Wel geteld twee personen in de bus. Onderweg veel politiebusjes en carabinieri gezien, volgens mij waren ze daar ook aan het betogen. Ook op Termini werd me weer even duidelijk gemaakt dat je niet netjes wacht met de bus instappen. Je propt je gewoon naar binnen. Okee Britt, ooit leer je die bus gewoon in te stormen. Net als dat ik hier al gewoon oversteek, ook al komen er 30 auto’s met harde snelheid op me af. Oversteken is een vak apart in Rome. Geloof me.

IMG_4913

De volgende dag heb ik Mariella uitgezwaaid die een paar dagen door Italië gaat touren. Daarna in de rij voor een Italiaans ovtje. Ook daar moet ik oppassen dat mensen niet voor je gaan. Echt volgens mij weten de Italianen het ook van zichzelf. Hebben er geprobeerd iets aan te doen met machines voor een bonnetje met nummers. Maar je raadt het al die zijn buitengebruik. Toch is het me gelukt. Met een paar si’s en mese. Daarna direct getest en it works..

Omdat mijn taalschool niks had laten weten na drie mailtjes en een gelijk aantal weken besloot ik maar om direct door te reizen naar de school. Met Google Maps loop ik er zo heen. De volgende keer kan ik het fietsen. In een groot gebouw op de eerste verdieping wordt ik geholpen in het Italiaans. Ja  top, de les begint direct. Ik vertel dat ik een klein beetje Italiaans spreek maar ik praat nu in het Engels terug en probeer de juiste antwoorden te geven. De eerste proefles begint 20 januari om 10:30.

Verder is het hier nu lekker weer, 15 graden en veel zon.

Ciao ciao,

Britt

P.S dit weekend wordt het 18 graden 🙂

Deel het met jouw wereld: Share on FacebookEmail this to someoneTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on Google+Print this page

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *