To do in december: vóór de feestdagen

Met de feestdagen in het vooruitzicht en de pepernoten in de uitverkoop, is het begin van de decembermaand voor mij verreweg van ideaal. Met pepernoten  blijft het nooit bij één handje en dan heb ik het vooral over de chocolade variant. Daar kan ik gewoon niet vanaf blijven. Pepernoten boven alles. Pepernoten I love you.  Mijn nieuwe little black dress voor kerst vraagt echter iets meer beheersing. Vandaar een nieuwe serie: ‘To do in december’.

Ik heb mezelf en mijn doelen onder de loep genomen. Met deze tips gaan we samen een geweldige maand tegemoet!

Mijn tips voor nu:

  1. BE SMART: schrijf je doelen nog eens op. Of maak er speciaal een paar voor de feestdagen. Maak ze specifiek, meetbaar, acceptabel, realistisch en tijdgebonden. Vertel er meteen kort bij, hóé je dat wilt doen.

De mijne klinken als: Ik wil beter op mijn voeding letten om tijdens kerst mijn nieuwe jurkje vol zelfvertrouwen te dragen. Klinkt dit te suf? Ik ga shinen als een malle tijdens kerst. Net zo SMART, iets meer sexy.  Dit ga ik doen door op mijn voeding te letten, lekker te sporten en streef erna om dagelijks een negatieve energiebalans te creëren. Terwijl ik met een glimlach op mijn face rondloop natuurlijk.

En ja, ik geloof het zelf…

  1. Shop smarter: in mijn geval geldt: wat ik in huis haal gaat op. Haal alle lekkernijen dus niet zonder extreem goede reden! De pepernoten komen volgend jaar heus weer terug en niemand heeft die kilo zak nodig. Die zak die ik dus net gekocht heb, neem ik morgen mee naar kantoor en deel ik aan ál mijn collega’s uit. Nog een boodschap tip voor mezelf: ga écht nooit, maar dan ook nooit met honger naar de winkel.
    feestdagen

    HUNGRY!

 

  1. (Her)Ken je zwaktepunten: ik ben altijd zo sterk als ridder Graniet in doordeweekse plannen. Zolang ik mijn eten voorbereid en min of meer vaststel wat ik de volgende dag ga eten, lukt het me allemaal prima. Zodra ik vrij en tijd om me te vervelen heb, ga ik vaak snaaien. Dan heb ik opeens extra zin om te snaaien. Ga ik nadenken over wát ik wil snaaien en beland ik uiteindelijk met buikpijn én spijt terug bij het begin. Of tenminste, zo voelt dat dan…Daar heb ik nu geen tijd voor en sowieso geen zin meer in. Met nog iets meer dan 20 dagen op de teller is er werk aan de winkel. Met mijn doelen genoteerd en mijn zwaktemomentjes in het vizier weet ik wat me te doen staat. Een kleine bonustip: noteer je zwaktemomentjes en de bijbehorende gevoelens eens in een klein notitieboekje en lees er een keer overheen, dan voorkom je zo’n bui-gone-crazy.
  2. Zoek afleiding: met doelen komen do’s & dont’s. En met don’ts bedoel ik de restricties. Dingen die ‘moet’ laten om je doel te bereiken, wat vervolgens weer zorgt voor ‘cravings’. Wij meiden hebben het dan vaak over chocolade momentjes, toch? Smachten we als gekkies naar een hele chocolade reep, terwijl een ontspannend bad of wandeling in het park misschien wel veel meer ontspannend kan zijn. HA, dat klinkt onmogelijk, maar ga in ieder geval niet op de bank zitten duimen dat je niet gaat snoepen. Dan gaat het sowieso mis. Wandel, lees een boek of schrijf je frustraties eruit, in ieder geval: DOE IETS. Plan de kleinere snoepmomentjes slim in.
  1. HIIT it with confidence: onderzoek heeft aangetoond dat High Intensity Interval Training veel effectiever is dan het saaie steady cardio.  Steady state is ook zo saai. Of wist je dat ondertussen al? Je trainingen leuk houden is een absolute must in deze periode en HIIT is heavy, sweaty en zo leuk als it gets. Geloof me, doe na je krachttraining een goede HIIT sessie en je voelt je op en top. Kies voor leuke trainingen en gij zult extra genieten!

SAM_2364

Ik ben niet van plan te diëten of me ellendig te voelen om tijdens kerst te stralen als een of andere ongelukkige wannabe. Ik ben wél van het harde werk en extra genieten. Ik geloof namelijk dat je fysiek en je mindset onlosmakelijk –wauw wat een woord Ingèr- verbonden zijn en dat het allemaal begint bij jezelf goed voelen. Dus, laten we extra gaan zweten, extra veel genieten van al onze trainingen. Onze borden vullen met broccoli en heerlijke kip en stralen in dat jurkje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *