Toerist in drie dagen; Londen

Ik ben gierig, rampzalig met sparen en nog erger met plannen. De bus richting Londen was de perfecte oplossing voor mijn nieuwsgierigheid en behoefte aan vakantie. Vooral tijdens de feestdagen.

Drie dagen in een stad als Londen, net na kerst, met sale en goede sfeer. Dat is een goed idee mensen.

Maar eigenlijk te kort, dus prioriteiten stellen is een noodzaak.

Op de foto met een rode telefooncel doe ik niet, uit principe, maar het bezoeken van ’s werelds bekendste plekken in hartje londen. I can live with that. In Londen op zoek gaan naar niet-toeristische attracties is hetzelfde als mes en vork vragen in een sushibar. Dat kan niet.

Toen ik dat eenmaal inzag werd de (prestatie)druk op mijn schouders minder. Instagram, Pinterest en Facebook gaan tegenwoordig vooral om prestigeuze verhalen en over hoe mooi iemands leven is. De mooie hartjes in koffie, perfect gestapelde hamburgers of het mooiste bloemetje ergens in een voortuin. Aan deze pretatiedrang doe ik, al dan niet geheel bewust,  aan mee.

SONY DSC

Het gaat vanzelf.

Zodoende liep ik meer dan 36 keer langs Piccadilly circus, the London Eye en gaf een bezoekje aan groene parken met tamme eekhoorns. Ik glimlachte ook naar de ouderwetse guards die de hele dag stil staan voor een poort. Ik was een rasechte toerist en het was heerlijk.

rodebus

Weinig origineel maar wel erg leuk.

En stiekem vind jij die rode telefoonhokjes, oldskool dubbeldekkers en politiemannen met rare helmen hartstikke leuk.

Londen is een stad waar je automatisch verandert in ubertoerist en bijna zin hebt om een selfiestok te kopen. Ik ga je niet vertellen waar je moet zijn in Londen, dat doet Britt later wel,  wat ik wél wil benadrukken is dat je je niet langer hoeft te schamen voor de toerist in je.

Alleen de mooie kant belichten van een verhaal is gewoon een manier van kijken. Kiezen om  al ‘t leuke te onthouden en blij te zijn eveneens.

ingerUK

Londen is cool.

 

Deel het met jouw wereld: Share on FacebookEmail this to someoneTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on Google+Print this page

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *