Waar je transformatie écht om draait

transformatie

Heel Instagram staat vol met aan de ene kant ‘get real’ foto’s en aan de andere kant spoedplannen om fit voor de zomer te worden. Inclusief bijbehorende transformatie foto’s. Ik ken het, doe en denk het, ik ben het misschien wel? Geen idee. Maar ik heb weer een boodschap.

Toen ik begon met dit, draaide het ook maar om één ding: dat droomlijf. Ik deelde voornamelijk mijn progressie foto’s. Het voor en het na gebeuren. Aan het begin wist ik namelijk niet dat dat droomlijf een soort van illusie was en dat ik zou veranderen in een huppelende energiebom met een overschot aan enthousiasme. Ik wist niet dat ik dit allemaal wilde delen met anderen. Een tijdje geleden veranderde het: ik wilde meer aandacht schenken aan mijn boodschap(pen) en minder aan die hele kleine fysieke verandering. Meer over die mindset, waar het eigenlijk ook allemaal mee begon.

Transformatie

Wat ik niet wist

Want aan het begin wist ik echt niet dat ik 360 graden zou veranderen door mijn keuzes. Ik focuste, en dat ik doe ik soms nog steeds, puur op het uiterlijk. Op de buik vooral, dé buik. Toen ik mijn fitste shape, iets minder fit liet worden, merkte ik ook verschil aan de binnenkant.  En ik merkte dat het bij elkaar hoort, maar toch ook weer niet.

Verandering komt voort uit iets echt willen. Je moet intrinsiek gemotiveerd zijn om het voor elkaar te boksen. De een denkt daar wat meer over na, dan de ander en je raadt al waar ik bij hoor. Het is in ieder geval sterker dan discipline en leuker dan je schema’s. Je moet het zo graag willen, dat je het doet en voor elkaar krijgt. Ondertussen val je heel vaak. En sta je weer op. Niet omdat je omgeving iets vindt of omdat het zo lijkt te horen. Omdat jij het wil en weet dat je dat wil. Hoe lang het ook duurt.

Waar je transformatie echt om draait?

Je transformatie draait om zelfvertrouwen. Om beter in je vel zitten. Om happy met jezelf te zijn. Om fysiek en mentaal fit zijn. Zelfverbeteringsdrang. Om meer dan alleen wat lijnen op je buik en sterke benen. En, om te laten zien, aan jezelf, waartoe je in staat bent.

transformatie

Waarom doe je dit?  Denk dáár eens goed over na.

Als je daar het antwoord op weet, dan ben je er eigenlijk al.

You go girl!

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *