Typisch Andalusië: Churros for breakfast

Een kleine kiosk met de rijen net zo dik als de mensen die op hun ontbijt wachten. Teresa -onze local- vond dit een geschikt begin van de dag. Vet, gezellig en typisch Vuelvaans.

Als een attractie werden we ontvangen want: blond, Engelstalig en hongerig. Redelijk slank ook, vergeleken met de bezoekers.

We kregen de kans om in de ‘keuken’ zelf churros te maken. Na vriendelijk nee te hebben geknikt, omdat we niet naar oliebol wilden ruiken, mochten we met de Churro bakker op de foto. Of was het andersom?

Er zijn twee soorten churros leer ik: dikke en dunne. De een gemaakt van Patatas (aardappel) en de ander, meer bekende, van deeg. Nieuwsgierig als we zijn proefden we van allebei. Als saus kreeg je een bekertje Nes Quick en een zakje suiker. Ja, aan vitamines geen gebrek.

Voor deze ervaring had ik één keer eerder een churro gegeten op de Bossche kermis, het stond me bij dat ik ze onwijs lekker vond. Dit keer was dat anders.

SAM_1306 SAM_1309 SAM_1311 SAM_1312 SAM_1315 SAM_1316

Na de gehele dag Churro boeren te hebben gelaten besloot ik mijn nieuwsgierigheid naar Vuelvaans voedsel ietsje minder serieus te nemen, maar gezellig was het wel.

Waar we in Nederland druk zijn met haasten en eigenlijk alleen buiten zijn om van A naar Be te gaan,  genieten ze hier rustig van hun portie vet opgerold in een krant, die wordt gelezen met vetvlekken en al.

Dus: niet zo ‘goed’ gekeurd & afgevinkt? Maar wel leuk om te proberen!

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *