Typisch Andalusië: gefrituurde tapas

Laat ik even heel eerlijk zijn, ik deel mijn eten niet graag en in Spanje that’s all you do. Daarbij hou ik ook niet super veel van vis. Vooral niet van staarten, koppen en ogen. Dat ik kan zien dat het ooit zwom zeg maar. Zeur ik nu?

Op dag één gingen we rond 16.00 ‘lunchen’ (honger!!) en zonder de menukaart gezien te hebben lagen er mini visjes op tafel, niet-kromme Gamba’s en een of andere aardappelsalade met krab. Onze local en familie wilden ons graag kennis laten maken met ‘typisch Andalusië eten’ en dat is best een eer, maar met al dat visvoer op tafel, vond ik het vooral doodeng. Klappertanden of niet, ik heb het echt geprobeerd.  

SAM_1472 SAM_1474 SAM_1475

Ik knikte zelfs braaf toen ze me vertelde dat het 100% proteïne was, want ja hè. 

Ik nam een mini hap van een vol zout gestrooide kleine visjes, die je schijnbaar helemaal kunt eten, dus ook de staart. Brrrr, daar droom ik nu nog over. Deze vond ik overigens echt niet lekker.

En at een gamba met voelsprieten, want daar lag Britt’s bordje vol mee -dan kan ik het ook-. Dit was best lekker!

Zelfs de mini schelp ging erin, als enige niet-gefrituurde tapa moest ik die natuurlijk proberen. Deze was het engst, ik verwachtte snot, maar kan me de smaak nu niet meer herinneren. Is dat een goed teken?

Daarna claimde ik vooral de Patatas Bravas tot ergernis van de rest, want ‘ze eet niks’. Patatas Bravas zijn eigenlijk gewoon gefrituurde aardappels zijn met een of andere cocktail saus. Gewoon prima te nassen dus.

Patatas Bravas

Ik begrijp dat Andalusië enorm veel meer te bieden heeft op het gebied van eten en ben misschien een enorme zeur, maar dit was not my ding. Met ‘ham’ als andere specialiteit heb je aan mij al helemaal een vervelende. Ik lust geen ham. 

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *