Vakantiegids Ingèr & Tenerife

Net vertelde ik jullie over mijn 5 steps van de vakantie prep. Over mijn plannen en niet-plannen methode.

Hasta la vista, ofzoiets

Ik ga voor het eerst in mijn leven niet naar Italië, ben dit jaar al 2x in m’n lievelingsland geweest, vond het tijd voor wat anders. Ik ga naar een warm eiland waar ze ‘Hola’ roepen en nachos eten alsof het een maaltijd is. Ik verruil mijn geliefde ‘Ciao Bella’ voor het minstens zo vakantieachtige ‘Hola’.  Ik ga samen met Mark naar Viva la Tenerife. Leuk he?

Told ya, zo groot als mijn hoofd

Ijsjes zo groot als mijn hoofd in Rome, remember? 

Na wat voorbereiding weet ik, dat Tenerife het grootste eiland van ‘t Canarische gebied is en met zo’n 3 tot 4 miljoen toeristen per jaar mag ik niet zeggen dat ik naar een onbewoonde variant ga. Maar dat mag de pret niet drukken, TripAdvisor vertelt me dat ik méér dan genoeg te doen heb.

TENERIFE2

Elk hutje zou hier volstaan.

Elk hutje zou hier volstaan.

Onderdak

Ik mag het misschien niet zeggen, maar all-inclusive lijkt me drie keer niks. Als ik iets boek, kijk ik naar de gezelligheidsfactor. Zo vond Britt een hutje in San Vito Lo Capo en is dat nu nog steeds m’n lievelingshutje. Een simpel hutje op een camping, met uitzicht op een berg en aan de andere kant een weiland.

Met Mark verblijf ik dit keer in een kakelvers gebouwd appartementje tussen toeristentrekker Playa de las Américas en het iets minder toeristische Los Cristianos. Als ik een steentje gooi raak ik vast en zeker de zee,  met drie keer rollen ben ik in de winkelstraat voor souvenirtjes en met twee stappen naar links heb ik een gevulde maag. Best wel centraal dus.

Sporty Spice

De actieveling in mij ging als eerst op zoek naar een gym. Gewoon voor de lol, misschien zelfs automatisch. Ik vond er een achter ons appartement  Toen mijn fitties van Instagram vertelden dat de boulevard super geschikt is voor Baywatch-run-achtige taferelen en  je er ook nog eens super goed kunt watersporten, maakte mijn fitte hart een sprongetje. Dáár krijg ik dus zin van.

De anti-toerist

Dat klinkt stoer, zeggen dat je niet van toeristische dingen houdt. Maar in Tenerife is daar geen ontkomen aan. Op zoek naar mogelijkheden dus:

  • Tripadvisor leert me dat er één ding is dat ik niet mag missen: een bezoek aan Teide National Park. Het is een toeristische trekpleister, maar omdat het zo weids is, is het ook super rustig en waan je je soms alleen op de wereld. En deze vond ik ook mooi: ‘Hier in dit park waan je je terug in de tijd van de Dino’s, het ontstaan van de aarde. Heel erg indrukwekkend’. Als een oud getrouwd stel wandelen in een super omgeving met uitzicht op een vulkaan… Dat maakt je selfie automatisch een #superselfie. We laten de wandelschoenen wel voor wat ze zijn, sneakers zijn een stuk fotogenieker.
  • Veel mensen, inclusief Mark, spreken over het Siam park, maar ik ben nog niet overtuigd van de voordelen van dit waterpark vol schreeuwende monsters..
  • Bootje varen. Dat klinkt helemaal niet stoer en juist hartstikke toeristisch. Is het ook, maar als je Orcas, walvissen en dolfijnen kunt spotten, ben je als meisje zo overgehaald toch? Staat-op-het-lijstje.
  • Ik heb geen duikdiploma’s en ben bang voor schildpadden, maar anders zou ik dus zo’n stoer duikpak, duikbril en zwemvliezen dragen om een duik te nemen. Zeker te weten..
  • Met mijn tweepersoonshanddoek op het strand liggen, boekjes lezen en aan de teint werken als een baas is een belangrijke dagtaak, die niet vergeten mag worden.
  • Britt’s voorsprong op de koelkast inhalen met heel veel magneetsouvenirtjes.
    IMG_1958

    Snap je?

Food. Eten. Nassen.

Ik zou Ingèr niet zijn, als ik geen héle alinea, of meer,  aan ‘eten in Tenerife’ zou wijden.

IMG_1360

Het eerste restaurant wat ik vond was, toevallig of niet, een Italiaan met een uitstekende beoordeling.  De vreemde naam ‘Chunga Changa’ schrikt me niet af. Uitzicht, goede prijzen en Italiaans voedsel maakt me een gelukkig mens. Check, check en check.

Mochten Mark en ik zin hebben in een hapje, veel te luxe drankje en tegelijkertijd een verfrissende duik, kunnen we als super-stel terecht bij Kaluna Beach Club. Mooie lounge stoelen, zwembadje, muziek en eten. Wat wil een vakantiemens nog meer? Wederom goed fotomateriaal

Voor de beste tapas van Spanje moeten we schijnbaar naar Meson Mediterraneo. De gebrekkige vertaling op TripAdvisor vertelt me dat Spanjaarden, en andere nationaliteiten er gaan eten, en als het Italië zou zijn, zou dat een goed teken zijn..

Typisch Tenerife

Ik heb moeite met het vinden van typisch Tenerifes eten. Ik lees iets over een aardappelen in schil, veel vis en Zuid Amerikaanse invloeden. Allemaal niet zo moeilijk dus, hou ik wel van. Zolang het smaakt en binnen, of ten minste een beetje binnen mijn macro’s past, ben ik Tenerife Fan.

Gelukkig hebben we zo’n 12 dagen die we mogen vullen met activiteiten, bezoekjes aan restaurants en het zien van uitzichten. Genoeg tijd om de souvenirstrijd van Britt te winnen en aan mijn algehele teint te werken.

Misschien ben je nog niet volledig omver geblazen van mijn kennis over dit toeristische, doch prachtige eiland. Of je bent juist super enthousiast en wilt stiekem in mijn koffer springen.

  Anyway, ik heb er zin in.

Hola!

 

 

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *