Versla de griep: doe vooral niet dit.

Ingèr met griep is hetzelfde als een baby met nieuwe tanden. Ik ben ellendig, vól met zelfmedelijden ik functioneer n i e t.  Janken, dat kan ik. In de laatste week voor het  grootste event van het jaar, was de griep niet welkom en ik deed er álles aan om ‘m te verslaan.

Aangezien het griepseizoen is weet ik zeker dat ik niet de enige ben, misschien is #griep wel een trending hashtag, weet ik veel. Ik heb me in ieder geval suf ge-google-d en kwam op verschillende succes-of-niet-verhalen uit.

Griep

Dit drankje bijvoorbeeld. Works every time, stond er bij. Neem 2 lepels appelazijn, 2 lepels honing, 2 lepels citroensap, een snufje kaneel en een beker vol heet water. Drink op alsof het normaal is & try not to die. Gevolg? Maagzuur forever. 

vieze thee

Of de: Gorgel-met-zout-methode.
Geen idee wat ik hier dacht, maar tried & tested en ‘t was absoluut no succes.

De ‘Leg een pittenzak op je hoofd truc’.
Oké toegegeven, deze verzon ik zelf. Misschien dacht ik dat overbodig snot zou smelten en mijn holtes zou bevrijden. Helaas.  Maar het is wel een fijn gevoel.

Paracetamol snuiven.
Dit heb ik echt niet geprobeerd, don’t worry.

Vitamines in een sapje.  
Ik overwoog ook heel even een sapkuur in te zetten als medicijn, maar toen kwam ik er achter hoe verzachtend chocola werkt voor een zere keel. Missie onvoltooid. 2015-10-01 18.35.26

Stomen met Dampo.
Jézus, wat stinkt dat spul zeg. Mag ik alsjeblieft nooit meer ziek zijn? Alsjeblieft?!

Zachtjes hoesten
Of ik ff wat zachter kon hoesten, vroegen ze. Nou zachtjes hoesten zorgt alleen maar voor een kriebelende keel. Schijnbaar, of eigenlijk volgens Mark, is het wel beter voor je keel en stembanden.

Gewoon doorgaan tactiek.
Werkt niet! Kom je nog van terug! Probeer het niet! Kunnen alleen moeders! Auw! 2015-10-12 10.54.10

Mijn conclusie?
Als de griep je te pakken heeft, kun je maar beter toegeven. Hoe meer je je verzet en je lijf vol zure wonderdrankjes gooit, hoe harder de griep je vastpakt. Ga in bed liggen, zeur wat extra, maak extreem zielige selfies en laat je verzorgen. Slaap onder drie dekens met je liefste knuffels, 100 zakdoekjes en hoest met mate, of gewoon lekker met volle borst. Wat jij wilt.

snottiesnot

Ik ben er inmiddels redelijk bovenop, klinkt nog als een verkouden shagroker, maar I did not die. Hetzelfde geldt waarschijnlijk voor jou, als je de griep krijgt of hebt.

Ik wens je (alvast) heel veel succes & beterschap. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *