Een gezondheidsrecept om na te streven

VitOrtho

We durven het woord gezondheid bijna meer te gebruiken. Het is iets geks, iets vaags. Het is niet per se alleen het tegenovergestelde van ziek zijn, maar wat het dan wel is, daar weten we het concrete antwoord niet meer op. Maar soms is een soort van antwoord toch superhandig? Ik vond dat in het gezondheidsrecept van VitOrtho.

Als je niet weet waar ik over praat

Het gezondheidsrecept van VitOrtho bestaat uit:

 • Een grote schep gezonde voeding
  • Een tablet multivitaminen
  • Een portie beweging
  • Een handvol ontspanning
  • Een eetlepel sociaal contact
  • Een scheut positiviteit
  • Maak het smeuïg met tevredenheid

Dit breng je allemaal op smaak met basissupplementen van VitOrtho.

VitOrtho

Meer dan handig

Zonder te veel moeilijke details te geven, geeft dit recept een hele mooie richtlijn om dagelijks af te vinken. Ik had dit, toen ik net begon met ‘gezonder’ leven, héél handig gevonden, want ik had absoluut geen idee. Wist bijzonder weinig over volkoren en meergranen varianten. Ik wist niet hoeveel gram groente je per dag nodig had. Bij het woord vitamines dacht ik eerder aan je ruzies met mama omdat ik ze stom vond. En, de ergste: hoezo zou positief in het leven staan, iets te maken hebben met gezondheid?

VitOrtho

(Multi)vitamines

Ik ben een fan van een Multi en neem hem ongeveer 3-4x per week. Dit omdat ik in een calorie tekort zit en daardoor ook mogelijk tekorten opbouw qua vitamines en mineralen. Dit was trouwens ook mijn eerste supplement. Het geeft me een stabiel gevoel en dat gevoel zorgt dan weer voor positiviteit én tevredenheid. Vink, vink.

Sport & beweging

Hier begon het voor mij allemaal en ik beschreef het laatst ook op Instagram. Sporten zorgde ervoor dat ik inzag dat ik meer kon dan ik dacht dat mogelijk was. Mijn eerste 50 kg squat bijvoorbeeld. En als je tijdens spinnen in de rode zone van je hartslag toch nog ff door moest gaan. Het leerde me om door te gaan als het moeilijk wordt, in plaats van in zelfmedelijden weg te kwijnen. En nu is het een dagelijkse herinnering aan doen en kunnen, in plaats van denken dat het niet lukt.

Daarnaast zijn de algemeen bekende voordelen ook niet mis. Aanmaak van endorfine en dus een geluksgevoel. Minder stress, en minder stress is ALTIJD goed.

Ontspanning

Als fulltime druktemaker is dit mijn grootste challenge soms. Mede daarom schreef ik er vorige week ook een blog over. Ontspanning en rust is belangrijk voor progressie en mentale gezondheid. Een burn-out is niet voor niks een hot topic en een groot probleem. Je leest hier hoe ik ontspan en welke rol magnesium hierin speelt. 

Sociaal contact

Mensen zijn kuddedieren. Sociaal contact staat vrij hoog in de piramide van Maslow, toch? Niet voor niks. In mijn geval heb ik soms de neiging om onder te duiken als het even wat minder lekker loopt en mensen te vermijden. Ik noem het een bui en in mijn geval geldt: tijdens die buien moet ik juist naar mijn lievelingsmensen gaan.

VitOrtho

Gezellig

Positief denken, tevreden én dankbaar zijn

Als mindset álles is, en dat is het, dan kun je maar beter werken aan je positief denken skills, tevredenheid én dankbaarheid. Dit komt van iemand die voorheen totaal niet bekend stond om haar sterke mindset of positieve gedachtes. Ik maakte me om alles druk, benaderde alles van de andere kant en schopte eerst voor ik kon glimlachen.

Positief denken maakt álles leuker, tevreden zijn maakt het makkelijker en dankbaar zijn voor wat je hebt zorgt er niet alleen voor dat je leeft in het nu, maar ook dat je gelukkiger bent. Pak deze drie samen en je werkt aan je mindset. Het mooie in moeilijke situaties zien, zorgt ervoor dat je niet bij de pakken neer gaat zitten en juist makkelijker over hobbels in je weg naar je doel toe kunt stappen.

Basissupplementen van VitOrtho

In mijn eerste blog over supplementen had ik het over mijn standaard lijstje aan vitamines en hoe belangrijk vitamine D en magnesium voor me zijn. Met dit lijstje komt daar Vitamine C en Visolie nog eens bij. Dit heeft te maken met onderzoeken die hebben aangetoond dat je niet alle benodigde voedingstoffen uit je voeding kan halen. Dus naast je multivitamine zijn deze vier supplementen de supplementen voor een gezonde basis volgens VitOrtho. Deze supplementen kun je trouwens HIER verkrijgen en nu met 20% korting!

VitOrtho

Ik ben ook heel benieuwd naar jouw gezondheidsbasis en/of recept: kun jij het lijstje helemaal afvinken of is er nog werk aan de winkel?

Deze blog bevat gesponsorde content en is in samenwerking met Koopjesdrogisterij (helden!!) gemaakt. Volg me op Instagram voor meer informatie hierover: @ingervierhout.

4 Comments

 • Hi Ingèr!

  Vanuit Deliveroo willen wij graag een kaartje + kadootje sturen naar jou om je prachtige blog. Hiervoor zou ik graag jouw contactgegevens (adres) opvragen waar we het naartoe kunnen sturen. We zien graag contact tegemoet!

  Met vriendelijke groet,

  Anna van Amerongen.
  Typhoon Hospitality

 • debbiethomas@live.nl' Debbie schreef:

  Ik vraag mij af hoe je er achter komt welke vitaminen je tekort komt en welke supplementen je hier voor nodig hebt.

  • Ingèr schreef:

   HI Debbie,

   Ik ben daar achtergekomen door een bloedtest!Bij een orthomoleculaire therapeut het liefst, want die kijken naar specifieke waardes. ALs je naar de huisarts gaat is dat veel anders. En geloof me: het kan echt verschil maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *