Speciaal voor mijn moeder

Mijn moeder

Ik hoor het mijn moeder ieder jaar zeggen. “Moederdag was leuk toen jullie klein waren en nog iets voor me in elkaar knutselden. Nu is het zo’n onzin”. Maar dat is het niet, moeder.

Vorig jaar schreef ik dat mijn moeder een held is en zei ik nog meer lieve dingen. Dit jaar maak ik er, aangezien ze zo van creatieve knutselwerkjes houdt, een traditie van. Dus mam, ben je er klaar voor?

Samen gaan wonen

In juni vorig jaar ging ik samenwonen in een loft. Met Mark, toen nog afstuderende. Mijn moeder was er om het huis helemaal te poetsen voor de meubels kwamen. Dat was nodig, want de beloofde schoonmaakploeg waren ze denk ik vergeten. Daarna hielp ze me met de bank in elkaar te zetten én gaf ze me een voorraad aan keukenspullen. Wist ik veel dat er verschillende kaasschaven zijn en dat je ook in je eigen huis een houten soeplepel nodig hebt.

Daarvoor deed ze nog meer. Ze spaarde heel fanatiek zegels bij de Emté, zodat Mark en ik maar liefst 12 -best wel sjieke- borden kregen. Zes van die hele grote en zes kleine. Die laatst zijn nu trouwens nog steeds bijna ongebruikt, want honger. Aangezien ik als ‘ik blijf voor altijd bij mama wonen’ madame nooit (positief) over een uitzet had nagedacht, was dit zeer aangenaam.

En nu nog steeds

Ik bel mama als ik niet weet hoe ik de kalk van de douchekop moet poetsen. Ik vertel haar trots dat ik de koelkast heb aangepakt met een schuursponsje, want hij begon te ruiken. Allemaal om vervolgens met de was thuis te komen, want de machine van het gebouw doet het niet goed of hij was weer in gebruik. Dat ik daarvoor wekelijks op de fiets en in de trein, met een overvolle en veel te zware tas moet sjouwen, negeren we even. Ze haalt ongevraagd aanbiedingen, omdat ze steeds vergeet dat er in Eindhoven ook supermarkten zijn. En als de was tas echt te zwaar is of ik weer van alles en nog wat moet meenemen, brengt ze me met een glimlach naar huis.

Mijn moeder

Een bedankje voor mijn moeder

Dat ik nog thuis mag komen en af en toe in mijn eigen bed mag slapen. Bedankt mama dat je mij en de rest hier, keer op keer verbaast. Bedankt voor de moestuin, die deze zomer zéker een succes gaat zijn. Bedankt mama voor de was, de keukenspullen, de anti-tocht strips en de huishoudhulp. Mama, bedankt voor alles wat je nog meer doet en wat ik nu vergeet en het feit dat je nog steeds een held bent.

En of je het nou wilt of niet: fijne Moederdag, je cadeau is onderweg! 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *